fbpx

IKEA odpira svojo največjo prodajalno na svetu

Mnogi ljudje obisk Ikejine prodajalne jemljejo kot svojevrstno doživetje. Kako tudi ne, ko pa podjetje vselej postreže z izdelki za dom, ki so hkrati simpatični, uporabni in cenovno dostopni.

Ikejini labirinti bodo očitno kmalu postali še večji. Švedski velikan je namreč naznanil, da namerava do leta 2020 odpreti svojo največjo prodajalno doslej. Našli jo bomo v glavnem mestu Filipinov, Manili. Ikea si na ta način želi prodreti na azijski trg, na katerem doslej (še) ni pustila večjega vtisa.

To bo največja IKEA na svetu.
To bo največja IKEA na svetu.

Ogromna prodajalna se bo razprostirala na 65.000 kvadratnih metrih. Z drugimi besedami: skupni prostor bo nekoliko večji kot 150 košarkarskih igrišč. Povprečna površina Ikejine trgovine sicer znaša 35.000 kvadratnih metrov.

Ikea bo za gradnjo in zalaganje trgovine, ki bo ponudila 500 novih delovnih mest, porabila približno 117 milijonov evrov. V njej bo mogoče najti 9.000 različnih izdelkov.

Dvonadstropna prodajalna se bo nahajala v trgovskem centru Mall of Asia, ki je v lasti podjetja SM Prime Holdings Inc. V njenem sklopu bodo delovali tudi center za elektronsko poslovanje, skladišče in klicni center.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.