fbpx

Iščeš smisel v življenju? Pomembni sta izključno ti dve stvari

Vsaka oseba se je znašla na neki točki v življenju, ko ni vedela, kaj je smisel njenega življenja. Če vam je trenutno hudo, si predstavljajte, da ste v teh dveh situacijah in boste našli odgovor.

Mnogi sanjajo o tem, da bi bili bogati, ker so prepričani, da lahko na tak način najdejo smisel v življenju, kar naj bi jim denar omogočil narediti vse tisto, česar brez njega ne morejo. In kaj bi se zgodilo, če bi dobili zdaj v tem trenutku milijon evrov?

Milijon evrov

Milijon evrov.
Milijon evrov.

Čeprav se ta življenjska situacija zdi nemogoča, ni nesmiselna. Če obstaja ena stvar na svetu, zaradi katere bi zavrnili milijon evrov, je potem to vaša strast, ki ji lahko posvetite življenje.

Če je vaša strast nogomet, nekdo pa vam ponudi milijon evrov za to, da nikoli več ne počnete stvari, ki so povezane z nogometom (gledanje tekem, igranje, branje), vi pa to ponudbo zavrnete, je to potem vaša strast. Ta primer se morda zdi absurden, toda nekateri ljudje so resnično predani določenim stvarem, ki jih imajo radi in se jim zavežejo do konca življenja

Če začnete razmišljati o tem, kaj lahko kupite za ta denar, ste začeli dvomiti v svoja prepričanja.

Dan pred smrtjo

Dan pred smrtjo.
Dan pred smrtjo.

Ideja o dnevu pred smrtjo je morda, a nekoč tudi vas več ne bo na tem svetu. Predstavljajte si naslednjo situacijo – dobili ste zdravniško potrdilo, v katerem piše, da imate bolezen, zaradi katere boste kmalu umrli. To je trenutek, ko se vam v glavi odvije celotno vaše življenje in se začnete spraševati, kaj bi počeli zadnje dni pred odhodom na drugi svet.

Zakaj tem stvarem ne posvetite že zdaj svojega življenja, ko imate veliko več časa in moči?

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!