fbpx

RICETTA BOSCH - Pollo caldo con patatine fritte

Slastno kosilo za vso družino! Pekoči piščanec v pečici s pomfritom bo tako dober, da se boste že ob njegovi pripravi vsi obliznili!

Ingridienti

Za piščanca:
• 1 piščanec, 1,3 kg
• 2 desertni žlici rdečega pesta
• ½ čilijeva omaka (harissa)
• 1 žlica začimb za pečenega piščanca
• 1-2 desertni žlici olivnega olja

Za pomfrit:
• 1 kg mokastega krompirja
• rastlinsko olje
• sale
• paprika v prahu

Autopilot

Programska avtomatika za vedno odlične rezultate kuhanja. S pomočjo programske avtomatike AutoPilot boste tudi brez izkušenj dosegli imenitne rezultate. Vse kar morate narediti, je vstaviti jed v pečico in enostavno izbrati ustrezno jed na upravljalni plošči v slovenskem jeziku. In seveda pritisniti gumb Start. Ostalo bo
prevzel AutoPilot z 68 načini pečenja, ki pozna za vsako jed najboljši način priprave. Zagotovljeni so 100% odlični rezultati.

S pomočjo programske avtomatike AutoPilot boste tudi brez izkušenj dosegli imenitne rezultate. Vse kar morate narediti, je vstaviti jed v pečico in enostavno izbrati ustrezno jed na upravljalni plošči v slovenskem jeziku.
S pomočjo programske avtomatike AutoPilot boste
tudi brez izkušenj dosegli imenitne rezultate. Vse kar
morate narediti, je vstaviti jed v pečico in enostavno
izbrati ustrezno jed na upravljalni plošči v slovenskem
jeziku.

Preparazione

1. Piščanca na hitro izperite pod hladno tekočo vodo in ga popivnajte s papirnato brisačo. Zmešajte rdeči pesto in čilijevo omako. Dobljeno zmes vtrite v notranjost piščanca.
2. Začimbe za pečenega piščanca zmešajte z olivnim oljem in jih enakomerno pomažite po piščancu.
3. Piščanca položite na pladenj za peko, prsa naj bodo obrnjena navzdol. Pokrijte s pokrovom in pecite v predhodno segreti pečici 200°C približno 60 min.
4. Olupljen krompir narezan na rezine za pomfrit zmešajte v skledi s precejšnjo količino olja in jih porazdelite po pladnju za peko. Kromir pecite v predhodno segreti pečici pri 180°C približno 40-50 min in takoj postrezite.

Consiglio

Da bi koža ostala hrustljava, naj bo piščanec z začimbami, kot so čili, česen ali zelišča začinjen le od znotraj.

Con te dal 2004

Dall'anno 2004 ricerchiamo le tendenze urbane e informiamo quotidianamente la nostra comunità di follower sulle ultime novità in fatto di stile di vita, viaggi, stile e prodotti che ispirano con passione. Dal 2023, offriamo contenuti nelle principali lingue globali.