Clement-Vdova-Basquiat-ZA-TISK
Kulturni izbor · knjige

Vdova Basquiat je kultna poetična biografija razvpitega umetnika Jeana-Michela Basquiata, ki v krajših razdelkih riše življenje Suzanne in Jean-Michela. Suzannini spomini govorijo o njunem skupnem življenju, ki sta ga v obscenih osemdesetih letih prejšnjega stoletja intenzivno preživljala v blišču in bedi New Yorka.

Literarno umetniško društvo Šerpa, Vdova Basquiat
15€
Spletna knjigarna Primus

Jennifer Clement je bila Suzannina dobra prijateljica. V biografiji pred bralca postavlja bolj ali manj podrobne opise njunega odnosa, ki se, prenasičen z drogami in alkoholom, počasi, a vztrajno krha, dokler Basquiat ne umre zaradi prevelikega odmerka. Biografija je bila podlaga tudi za film o Basquiatu.

Avtorica knjige Jennifer Clement je ameriška pesnica in pisateljica, od svojega prvega leta je odraščala v Mehiki. V New Yorku je doštudirala angleško književnost in antropologijo, v Parizu je študirala še francosko književnost. Poleg nje je Clementova napisala še dva uspešna romana, A True Story Based on Lies in The Poison that Fascinates, ter nekaj knjig poezije, med drugim The Next Stranger, Newton’s Sailor in Lady of the Broom.

Böcker 23. april 2014 – Svetovni dan knjige Dnevi knjige_1_aleksander kovačič Sejem – 19. slovenski dnevi knjige Foto: Gabriele Galimberti Knjiga: Zgodbe igrač – Otroci iz izjemno raznolikih okolij predstavijo svoje najljubše stvari Stripi Alana Forda kot navdih za surrealni herbarij