MaKey MaKey
V zraku · tehnologija

Nekdanji študentje MTI so izdelali napravo, ki pretvori na primer banane v klavir ali v računalniško tipkovnico. Površina, ki premore prostor za 18 elektrod, je lahko banana, radirka za svinčnik, krompir ali karkoli kar prevaja elektriko. Bi poskusili?

MaKey MaKey
39€
MaKey MaKey

Kaj boste ustvarili, je odvisno od vas! Najprej zaženite računalniški program ali katerokoli spletno stran. Če torej odločite za klavir, lahko namesto uporabe tipk na tipkovnici igrate klavir tako, da priključite MaKey Makey na banane in te tako postanejo vaše klavirske tipke. Pacmana lahko igrate s pomočjo svinčnika, kot igralne palice ali pa natipkate sporočilo s Facebooka ali Gmaila kar na črke abecedne juhe!

Kako torej deluje? Ko se dotaknete prevodnega predmeta vzpostavite povezavo in MaKey MaKey pošlje sporočilo računalniku. Računalnik tako zazna MaKey MaKey kot tipkovnico ali miško. Zato deluje z vsemi programi in spletnimi stranmi. Deluje tudi z vsemi računalniki z USB vhodom in zadnjimi operacijskmi sistemi; stestirali so ga na Windows XP, Windows Vista, Windows 7 in Mac OSX.

Če ste torej ustvarjalni, iznajdljivi in domiselni si lahko z MaKey MaKey poenostavite življenje ali celo ustvarite prihodnost!

PREBERITE ŠE: 10 pametnih idej za ponovno uporabo bananinega olupka

Projekt je del množičnega sofinanciranja na Kickstarterju. Kupite ga lahko na uradni spletni strani ali na Hammacher Schlemmer za 39 evrov.

kindle-voyage Kindle Voyage – bralnik e-knjig, ki vrača izginjajoči občutek lista papirja moto-hint Motorola Moto Hint – pametne bluetooth slušalke, ki ne dajo od sebe le zvoka NoPhone_hand NoPhone – ne tako zelo pameten telefon 02b Kormaran – mutirajoči luksuzni čoln