Kaj je Gua sha in zakaj se uporablja?

Foto: Envato

Gua sha je naravna terapija, ki pomeni masažo kože s kamenim orodjem (naravni kamen). Ta izboljšuje krvni obtok in napne našo kožo. S tem naj bi že pred več tisoč leti zdravili marsikatere bolezni in kožna stanja, poglejmo pa kako se uporablja danes.

Gua sha je del tradicionalne kitajske medicine in spada med zdravilske metode. Ime je sestavljeno iz gua, kar pomeni strgati, nastrgati in sha, kar pomeni akutna bolezen.
Ta starodavna kitajska tehnika zdravljenja nudi številne pristope k boljšemu počutju in zdravju. Gua sha je naravno zdravilo za kronične bolečine v mišicah in učinkovita pot do gladke in sijoče kože brez gub.

Gua sha tehnik poznamo kar nekaj. Pri klasični tehniki, ki je najbolj pogosta, s kratkimi in dolgimi potezami drgnemo oziroma drsimo po koži, s tem povečamo mikrocirkulacijo mehkega tkiva in pretok krvi. Najbolje je, da se koža namaže z oljem, poteze pa vedno izvajamo od spodaj navzgor.

Tehnika gua she je namenjena odpravljanju stagnirajoče energije, imenovane “chi”, v telesu, za katero zdravniki menijo, da je odgovorna za marsikatera vnetja, ki so osnovni vzrok številnih stanj, povezanih s kronično bolečino. Drgnjenje po površini kože naj bi pomagalo razbiti to energijo, zmanjšalo naj bi vnetje in spodbudilo celjenje. Gua sha se običajno izvaja na hrbtu, zadnjici, vratu, rokah in nogah. Nežna različica se uporablja tudi na obrazu saj preprečuje podbradek. Ko si delate tovrstno terapijo lahko izvajate rahel pritisk in postopoma povečujete intenzivnost, da ugotovite, koliko sile lahko prenesete. Priporoča se uporaba iz pravih kamnov, saj ima terapija potem energetski učinek, medtem ko se plastične različice odsvetuje za uporabo.

Foto: Unsplash

Zakaj vse se Gua sha uporablja?

Hepatitis B
Hepatitis B je virusna okužba, ki povzroča vnetje jeter, poškodbe jeter in brazgotinjenje jeter. Raziskave kažejo, da lahko gua sha zmanjša kronično vnetje jeter.

Migrenski glavoboli
Če vaših glavobolov ali migren ne odpravijo zdravila brez recepta lahko poskusite z gua sho. Masirajte si jo po vratu in obrazu, še bolje pa, če vam to dela kdo drug po hrbtu in zadnjem delu vratu.

Dvig prsi
Ob redni uporabi gua she in masaže prsi je dokazano, da so prsi videti bolj čvrste in napete. Ne pozabite na olje, vaši masažni gibi pa naj bodo od spodaj navzgor.

Bolečine v vratu
To vrsto masaže je bolje, da vam jo izvaja nekdo drug, saj je zaželjeno, da ste popolnoma sproščeni. Tehnika masaže z gua sho se je izkazala za zelo učinkovito pri odpravljanju kronične bolečine v vratu.

Dvig podbradka
Zadnje čase se gua sha uporablja kot masaža vratu in obraza, saj ima številne pozitivne lastnosti. Koža je bolj sijoča, napeta, najbolj pomembno je pa to, da se s tem odpravlja podbradek. Če se s tem spopadate tudi vi, vam priporočamo masažo obraza in dekolteja z gua sho 10-15 minut na dan.


Nakup izdelkov brez DDV-ja na Amazon

Slovenske pravne osebe – zavezanci za DDV – lahko na Amazon.de kupujejo brez DDV-ja – davka na dodano vrednost, v kolikor se vaše podjetje na Amazon.de registrira kot poslovni uporabnik. Registracija je hitra in enostavna, z njo pa pridobite posebne poslovne popuste!

PRIJAVA PODJETJA IN NAKUP BREZ DDV

Dodatne Informacije

Članek lahko vsebuje partnerske povezave.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!