fbpx

Lamborghini Countach LPI 800-4: vstal kot feniks iz pepela

Lamborghini Countach je bil prvič predstavljen leta 1971 in postal eden izmed najlegendarnejših superavtomobilov vseh časov. Od leta 1974 je bilo narejenih skoraj 2.000 primerkov, ko se je izdelovanje legende končalo v letu 1990. Leta 2021, 50 let po svojem prvem “razodetju”, se je Lamborghini Countach ponovno dvignil, kot feniks iz pepela.

Ob 50. obletnici predstavitve enega izmed Lamborghinijevih najlegendarnejših modelov Lamborghini Countach, se je ta vrnil z velikim pompom. Izdelanih bo le 112 primerkov superavtomobila, ki združuje v sebi ostro zunanjo obliko iz 70. let in moderni eksotični Lamborghinijev DNK. Lamborghini Countach je narejen okoli karbonskega monokoka, z aluminijastim okvirjem in elektrokromatsko stekleno streho. Karoserija je prav tako narejena iz karbona, s 3D printanimi usmerniki zraka in elektronsko podprto aktivno aerodinamiko.

Moderni Lamborghini Countach ima v zadku nameščen hibridni V12-valjni motor in nosi oznako Countach LPI 800-4. 6,5-litrski motor proizvede 785 konjskih moči in 720 Nm navora. Pri tem mu dodatno pomaga elektromotor s 25 kW moči. Skupna sistemska moč tako znaša zavidljivih 819 konjskih moči, ki se na asfalt prenašajo preko inteligentnega štirikolesnega pogona. Vse to je dovolj, da lahko obujeni Countach doseže 355 km/h in pospeši od 0 do 100 km/h v le 2,8 sekundah.

Ob vseh teh super številkah in še bolj ob samem pogledu na drzno obliko, si ni težko predstavljati, da bo tudi obujeni Countach, v obliki avtomobilskega posterja, našel svoj prostor na marsikateri steni. V svojo garažo ga bo žal lahko zapeljalo le nekaj srečnežev, vsak izmed njih pa bo moral zanj odšteti preko milijon evrov. Kot že omenjeno je na voljo le 112 “enot”, ki pa so v tem trenutku že razprodane.

Dodatne Informacije

lamborghini.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!