Kaj jesti za zajtrk, kosilo in večerjo, ko imaš mačka?

Slišali in upoštevali smo že nešteto predlogov in receptov, kako pregnati slabost in slabo počutje po divji pivski noči. Nekateri so delovali, drugi ne. Včasih se zgodi, da je počutje celo slabše. Kaj ko bi enkrat za vselej prišli resnici do dna in razrešili težave, ki so v teh dneh najbrž še pogostejše?

Če je bila minula noč polna nazdravljanja in se je končala z “nehal sem šteti”, je jutro najbrž precej turobno in naporno. V tem primeru vam priporočamo, da si, ko vstanete, natočite in popijete dva kozarca vode. Alkohol je vaše telo dehidriral in najprej potrebuje nekaj tekočine. Nato si pripravite ingverjev čaj z medom, ki naj nadomesti kavo.

Kofein je namreč diuretik, ki skrbi za dodatno odvajanje vode iz telesa, česar pa v dani situaciji ne potrebujete. Ingverjev čaj z medom, ki v sladko mešanico doda fruktozo, naj bi deloval blagodejnejše. Fruktoza naj bi namreč pospešila presnovo preostalega alkohola v telesu.

Dan začnite z ingverjevim čajem.
Dan začnite z ingverjevim čajem.

Nato si za zajtrk privoščite jajčno omleto z gobami ali kosmiče. Jajca vsebujejo aminokislino cistein, ki naj bi pomagala razgraditi etanal, krivca za naše slabo počutje. Izogibajte se mlečnim izdelkom, saj jih tudi zdravo telo težje prebavlja.

Paradižnikova juha bo prav tako dobro dela vašemu želodcu, ki je najbrž razdražen od vsega zaužitega alkohola. Glukoza v paradižniku naj bi sladkor v telesu spravila nazaj v ravnotežje, tako da bo slabost le še stvar preteklosti. Nato popijte kozarec vode ter zaužijte banano, ki bo z vitaminom B priskočila na pomoč.

Paradižnikova juha bo dobro dela vašemu želodcu.
Paradižnikova juha bo dobro dela vašemu želodcu.

Okoli poldneva zaužijte obrok sušija in miso juho. Ne potrebujete hidratov, temveč omega-3 maščobe ter nekaj malega riža, sol v miso juhi pa bo pomagala k boljši hidraciji. Če imate dostop do kokosa, popijte nekaj kokosove vode, ki naj bi uravnala natrij v vašem telesu.

Popoldan si privoščite zelenjavni napitek, čeprav telo najbrž že kriči po sladkorju in hidratih, a za zdaj še vedno potrebuje vitamine. Zdržite še malo, obrestovalo se bo. Iz avokada naredite namaz in ga pojejte z opečencem.

Z avokadom boste dobili vitamine.
Z avokadom boste dobili vitamine.

In naposled, ko je čas za večerjo, si lahko privoščite francoski krompirček in hamburger. Prestali ste precej naporen dan in telo potrebuje nekaj energije. S količino sicer ne gre pretiravati, še posebej, če se počasi odpravljate v posteljo.

Sicer pa po pameti!

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Pro Climate: nova znamka okoljsko nevtralnih izdelkov v dm