fbpx

Kaj močna ženska potrebuje v partnerskem odnosu?

Foto: Envato

Ko imate ob sebi močno, samostojno in neodvisno žensko, to ne bo odnos, ki ste jih imeli do sedaj. Ona je drugačna. Ona je močna ženska.

Če ste z njo, to pomeni, da prepozna vašo moč in potencial, vas ceni in verjame, da ste na njeni ravni. Ne bo prenašala neumnosti in tolerirala slabosti, saj potrebuje partnerja, s katerim se bo razvijala in napredovala.

Potrebuje izziv

Če je ne izzovete, njenega intelekta, njenega duha, njene radovednosti, če se od vas nima česa naučiti, to ni odnos, v katerem se bo lahko razvijala. Potrebuje izziv, rada ima dobro razpravo, ki prinaša pojasnila in spoznanja, želi razširiti svojo perspektivo in premagati lastne avtomatizme. Če jo opozorite na njeno trmoglavost, ozkoglednost, preračunljivost – bo resno razmislila o vaših pripombah, in poskušati spremeniti svoj pristop ter odkriti nove globine lastnega notranjega življenja, pa tudi vašega odnosa.

Potrebuje nekoga, ki je tako motiviran kot ona

Ne potrebuje nekoga, ki ji bi čuval hrbet, ampak nekoga, ki bi se premikal vzporedno z njo, včasih tekal in vodil, pa tudi sledil, ko ona prevzame pobudo. Ne želi nikogar siliti v nekaj – bodisi ste skupaj (zaljubljeni, v vsakdanjem življenju, v življenjskih izzivih), bodisi vas pusti za sabo, če nimate moči, poguma.

Ob sebi si želi iskrenega moškega! Foto: Jonathan Borba / Unsplash

Potrebuje svobodo

Ne prenese omejitev. Če je izbrala vas, vam bo predana in zvesta. Če ste ljubosumni, je to zato, ker niste prepričani vase, predvsem pa je to zanjo žaljivo! Zakaj ji ne zaupate, mar ne prepoznate njene predanosti in vrednosti? To vodi do edinega logičnega zaključka, da nimate sposobnosti prepoznati kakovosti, ker je nimate. Če vam je mar zanjo, ne omejujte njene svobode, in je ne zaslišujte. Ne postavljajte ji pogojev, ne poskušajte je nadzorovati. Samo zaupajte ji in to bo dovolj. Saj nikoli ne bo zlorabila in izdala vašega zaupanja.

Bodite tisti, ki ji riše svetlo plat življenja

Pogosto je preveč zaposlena, preveč odgovorna in nenehno mora sprejemati odločitve. Potrebuje čas, da z nekom pozabi na tisti vidik resnosti in, da pozabi na probleme. Dajte ji jo, ponudite ji olajšanje, sprostitev, pustolovščino, veselje, igro.

Bodite iskreni

Bolj kot karkoli drugega ceni iskrenost in neposrednost. Ve, da je resnica običajno ostra in neprijetna, vendar jo želi slišati. Ko vas nekaj vpraša, je to zato, ker želi pravi odgovor, ne tolažbe ali popustljivosti. Povejte ji, kako se počutite. Povejte ji, ko naredite kaj narobe. Ko vidite, da se moti, ji to povejte. Povejte ji, kaj mislite o tem in bodite pripravljeni na dialog, brez prikrivanja ali taktike. Tudi če jo s pripombo ranite, se bo iz nje nekaj naučila in cenila vašo poštenost ter vam bo hvaležna.

Bodite neodvisni in samozadostni

Kajti če ste takšni, se lahko zanese na vas, ko vas potrebuje. Kakor se vi lahko vedno zanesete nanjo.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!