fbpx

Kaj si moški resnično mislijo o celulitu, strijah in prekomerni teži

Foto: Alex Sheldon / Unsplash

Ženske so nenehno pozorne na svoje pomanjkljivosti in naredijo vse, da jih odpravijo. Na njihovo samozavest lahko vplivajo odvečna teža, celulit, povešena koža, strije, redki lasje, akne na obrazu - ni da ni.

Seznam pomanjkljivosti je dolg in zanimalo nas je, kaj pravijo moški. Ali res opazijo te pomanjkljivosti? Res mislijo, da so zaradi tega manj lepe?

Moški so na ta vprašanja iskreno odgovorili in priznali, kaj v resnici mislijo o problematičnih ženskih delih.

Kaj v resnici mislijo o celulitu, strijah in odvečni teži, izveste spodaj!

Ne glede na to, kakšno napako opazijo ženske na sebi, raziskave kažejo, da bodo vso svojo pozornost usmerile v to kritično cono in da se bodo trudile, da jih odpravijo. Ženske imajo navado, da se kritizirajo in govorijo o stvareh, ki jih motijo in predvidevajo, da vse to moti tudi moške.

Samozavest pred pomanjkljivostmi

Moški pravijo, da pomanjkanje samozavesti zagotovo opazijo, a mnogi menijo, da ni preveč povezano z videzom. Pravijo, da imajo tudi lepe ženske, ki nimajo pomanjkljivosti, težave s slabim mnenjem o sebi in da še naprej posvečajo pozornost svojemu fizičnemu videzu, izogibajo se soočenju s samim seboj in reševanju resničnih, čustvenih težav, ki so jih povzročile. Pravijo tudi, da veliko pomanjkljivosti niti ne opazijo, a ko se o njih nenehno govori, jih začnejo videti in si na podlagi ženskih pogledov oblikujejo mnenje.

via GIPHY

Moški menijo, da teža ni ključna

Večina moških vam bo povedala, da prekomerna teža ni ovira. Nekateri moški imajo radi suhe, nekateri večje ženske, a če imate ob sebi moškega, ki ste mu všeč in ki je noro zaljubljen v vas, potem se res ne bi smeli obremenjevati z malo odvečne teže. Medtem ko ste osredotočeni na pomanjkljivosti, so moški vedno osredotočeni na dobre strani vašega telesa. Teža ni ključna, moški pa trdijo, da imajo radi ženske, ki skrbijo za svoj videz, telovadijo, saj menijo, da se takšne ženske bolj zavedajo svojega videza in so bolj zadovoljne s svojim telesom.

Velikost prsi – ali je res pomembna?

Obstajajo moški, ki jim velikost prsi res ni pomembna. Moški priznavajo, da imajo radi normalne prsi in niso prepričani, kaj so popolne prsi. Niso vsi ljubitelji silikona. Zdi se, da je velikost prsi pomembna samo za nas in mnoge ženske so jo pripravljene povečati ali zmanjšati za lepši videz, a če se odločite za ta korak, naredite to samo zase. Konec koncev je to vaše telo in z njim boste preživeli vse življenje.

via GIPHY

Celulit in strije so najmanjša težava

Kot vemo, imajo moški lahko celulit, vendar v veliko manjšem obsegu kot ženske. Celulit menijo, da je normalen in se ga ne zdi grd ali nesprejemljiv pri dnevni svetlobi. Strije so jim še manjša težava, pravijo, da so skoraj nevidne. Moški gledajo na celotno postavo, niso osredotočeni na dele telesa, predvsem pa ne na majhne pomanjkljivosti.

Na telesu so pomembnejše stvari kot manjše pomanjkljivosti

Kar bodo moški pri vas zagotovo opazili, je, ali ste sami s seboj zadovoljni in ali se dobro počutite v svoji koži. Počutijo se polne energije in lahko ocenijo, kako samozavestni ste. Samopodoba, karizma in spolnost so na prvem mestu, ostalo pa ni tako pomembno! Obožujejo, ko je ženska srečna, nasmejana in izpolnjena, to je dovolj, da je privlačna in je videti popolno.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!