fbpx

Kako biti hvaležni za tisto, kar imamo, preden to izgubimo

Foto: Jonas Svidras / Unsplash

Na žalost je tako, da večine dobrih stvari v življenju ne cenimo, dokler jih ne izgubimo. Ne vemo, kaj imamo in to jemljemo kot samoumevno, dokler nam ne uide in ostanemo brez tega. Naučite se biti drugačni. Cenite vse okoli sebe – zdaj, ta trenutek.

Vsak dan se spomnite, zakaj ste hvaležni. Bolj, ko boste vadili hvaležnost, več razlogov boste imeli za hvaležnost.

Morda ste se zjutraj zbudili neprespani in posledično je vaš dan poln nevšečnosti. Ni vam treba nadaljevati po tej poti skozi ves dan. Ustavite se. Spomnite se, da ste zdravi, ​​da vas nič ne boli in da je to dovolj za premagovanje slabega dne. Če pa vas nekaj boli, lahko vzamete analgetik in čutite hvaležnost, ko bolečina mine.

Tako enostavno je to.

Kdaj ste nazadnje objeli prijatelja, in mu povedali, koliko vam pomeni? Naredite to danes. Morda jim napišete nekaj lepih besed, čeprav to ni vaš običajni način komuniciranja z njimi.

Poglejte okoli sebe

Vidite družino, sodelavce, ljudi, ki jih vsakodnevno srečujete na njihovih delovnih mestih; prodajalci, uradniki, poštarji, zdravniki… Vsak od njih si zasluži vaš nasmeh in prijaznost, skozi katero se jim boste zahvalili za vestno opravljanje njihovega dela.

Vsak, ki je prisoten v vašem življenju, v vašem okolju in vsakdanjem življenju, lahko jutri odide. Morda bodo našli boljše delo v drugem mestu, se poročili, odšli v tujino…

Nekateri bodo zagotovo. Nekateri bodo ostali in morda živeli v vaši soseščini, vendar vas bosta življenjski slog in odgovornosti ločila in to so normalne, pričakovane in dobrodošle spremembe, ki jih morate sprejeti s hvaležnostjo. Spremembe sprejmete brez obžalovanja. Ne doživljajte jih kot izgubo in cenite to, kar imate, zavedajoč se, da nič ni večno in zagotovljeno.

Imejte radi življenje – zdaj! Anastasia Nelen / Unsplash

Imejte radi vse v svojem življenju

Pogled iz okna. Dež in veter. Sonce. Morje. Veter. Naravo, živali in rastline. Ljubite tiste, ki jih imate radi, tiste, ki jih nikoli ne boste srečali in se jim približali. Napolnite se z ljubeznijo do vrha in naprej. Ljubite življenje – svoje in od vsakogar.

Oddajajte ljubezen povsod okoli vas

Pohvalite vsakogar. Osebo, ki jo srečujete ves čas, pa je ne poznate, ker ima lepe lase. Prodajalko, ki je vedno prijazna in ima tisti posebni sijaj v očeh. Nekoga, ki vsako jutro sprehaja psa. Pohvalite vsakogar, ki ga srečate, za nekaj, kar opazite pri njih in vam je všeč. Ne hranite komplimentov le za posebne priložnosti.

Povejte partnerju, da je še vedno vaša najljubša oseba na svetu, da vam je všeč, ko vas tako gleda. Staršem, da so najboljši na svetu in se sprehodite skozi spomine na otroštvo, ter to delite z njimi. Presenečeni boste, ko vam bodo povedali, da niso vedeli, da ste to sploh opazili.

Staršem nihče ne podeli priznanja, ki si ga zaslužijo. Ni nagrad za predano ljubezen in skrb, toda ko jim poveste, da se zavedate nečesa, kar so storili, in še počnejo za vas, je to največja možna nagrada. Zlata medalja za starševstvo.

Uživajte s svojo družino. Foto: Chewy / Unsplash

Poskrbite, da vsi, ki so vam pomembni, vedo, kako pomembni so za vas. Vsem, ki jih imate radi, občasno povejte, da jih imate radi. Povejte jim, kaj vam je pri njih najbolj všeč in kako so vam obogatili življenje.

Pokažite svojo pozornost in spoštovanje vsemu in vsem

Ves živi svet si zasluži vašo ljubezen, saj je del vašega življenja, živali, rastline…

Ko na življenje gledate in ga obravnavate kot na čudež, vas nagradi z vso intenzivnostjo njegovih manifestacij in globino interakcije, ki jo imate z vsem, kar je zunaj vas, tedaj doživite v sebi pripadnost, ki ne potrebuje nobene potrditve.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!