fbpx

Kako biti v letu 2017 v službi še uspešnejši?

Kako pridni ste bili v letu 2016? Gotovo se počutite, kot da ste dali vse od sebe, kajne? In leto 2017 bo verjetno precej enako – leto, ko bodo po vaši delovni mizi tekli kri, znoj in solze. Vemo, da je nemogoče, da bi delali še več, lahko pa delate pametneje. Od jutranjih navad v ponedeljek, ki bodo izboljšale vašo produktivnost, do nasvetov, ki bodo pregnali 'blues', ki nastopi po nedelji. Kako torej na sveže pristopiti k novemu delovnemu letu in biti v službi še uspešnejši?

Kako biti v letu 2017 v službi uspešnejši:

Predvajate si ‘podcaste’.

Vožnja na delo je idealni čas, da daste svojim možganom (in duši) nekaj hrane. To boste naredili s poslušanjem podcastov. Naložite si podcast Neila deGrassa Tysona StarTalk, ki zajema področja astrofizike, se dotika tematike upodabljanja vesolja v filmih ter asteroidov. Lahko si predvajate tudi Dana Carlina in Hardcore History, kjer se boste potopili v preteklost, ali pa komika Bena Kissela, kjer se boste nasmejali ameriški politični zmedi. Tako, vaši možagni so ogreti za delo.

Vožnjo do službe si popestrite z zabavnimi podcasti.
Vožnjo do službe si popestrite z zabavnimi podcasti.

Investirajte v dobre slušalke.

Dober slušalke boste potrebovali za predvajanje podcastov, pa tudi za ‘ne moti napis’, ki bo prijazno opozarjal vaše kolege. Tudi če ne poslušate glasbe ali česarkoli drugega, lahko s slušalkami na glavi preostanku pisarne sporočite, da ste osredotočeni na pomembno delo in da zdaj ni najboljši čas, da si od vas ponovno sposojajo pisarniško opremo.

Investirajte v dobre slušalke.
Investirajte v dobre slušalke.

PREBERITE ŠE: 3 rutine za večje zadovoljstvo in uspeh

Dan začnite s ‘slabimi’, nezabavnimi stvarmi.

Ko se usedete za delovno mizo, se najprej lotite najbolj neprijetnih nalog ali pa počistite mizo. T. i. tehnika Eat The Frog pomeni, da najprej ‘požremo’ tisto grozno zeleno dvoživko in vse ostalo v dnevu bo v primerjavi s tem pravi priboljšek.

Delo začnite s stvarmi, ki so najbolj neprijetne.
Delo začnite s stvarmi, ki so najbolj neprijetne.

Elektronsko pošto preverite trikrat.

Osredotočeni ste na delo in potem ‘bing’, prišla je nova elektronska pošta. Karkoli je že, je zdaj zmotilo vašo koncentracijo. Ustavite se in pošte ne odpirajte znova in znova, ampak to storite le trikrat na dan ter za to porabite vsakič le 10 minut. Produktivnost vam bo hvaležna.

Elektronsko pošto preverite le trikrat.
Elektronsko pošto preverite le trikrat.

Znebite se ponedeljkovega bluesa.

Vsako nedeljo zvečer se zavedamo, kako omejen je naš vikend in kako neskončen je delovni teden. Ta je le nekaj ur stran in velika možnost je, da se nas bo polotil ponedeljkov blues. Če boste že v petek določili, kaj boste počeli v ponedeljek, vas ta ne bo teroriziral.

Znebite se ponedeljkovega bluesa.
Znebite se ponedeljkovega bluesa.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!