fbpx

Kako božično drevo zaščititi pred mačko: s tem poškropite drevo in muc se mu ne bo niti približal

Ne odpovejte se božičnemu drevesu zaradi mačke.

Foto: envato

Si predstavljate, da je vaše božično drevo prizorišče najnovejše mačje avanture? Kako božično drevo zaščititi pred mačko?

Ali se bojite, da bo vaša mačka tudi tokrat splezala na božično drevo? Poglejmo trik, kako božično drevo zaščititi pred mačko!

V predprazničnem vzdušju, ko si vsi pripravljamo domove na praznovanje in okrašujemo božična drevesa, se mnogi lastniki mačk znajdejo pred izzivom, kako ohraniti božično drevo, še posebej, če imajo radovedne mačje družabnike. Božična drevesa pogosto predstavljajo zanimivo mesto za raziskovanje, plezanje in igro za mačk, kar pa lahko privede do nepričakovanih incidentov in nereda.

Foto: envato

Kako božično drevo zaščititi pred mačko? Ne skrbite, imamo rešitev!

Trgovine za male živali prodajajo specializirane izdelke, ki s svojim vonjem odbijajo hišne ljubljenčke. Namesto tega raje posezite po naravnih sredstvih.

Razkrivamo preproste trike, s katerimi boste božično drevesce učinkovito zaščitili pred svojim kosmatim prijateljem.

Katerih vonjav mačke ne marajo?

Muce imajo rade božična drevesa. Foto: Karolina Grabowska / Pexels

Jabolčni kis ali limonin sok

Da bi mačka izgubila zanimanje za igranje z božičnimi okraski na drevescu, poškropite drevesce z jabolčnim kisom ali limoninim sokom. Mačke ne marajo teh vonjav. Dovolj je že, da damo okoli drevesa limonino lupino.

Odbijajoča aluminijasta folija

Uporaba aluminijaste folije. Kot je znano, mačke ne marajo lepljivih in svetlečih se površin, zato je na dno jelke koristno namestiti obojestranski lepilni trak ali aluminijasto folijo.

Izberite varno mesto

Postavite drevo na mesto, ki ni lahko dostopno za mačko, na primer na dvignjeno površino. Poleg drevesa postavite mačje igrače ali drevo, kjer bo mačka imela svoj prostor za igro in plezanje.

Foto: envato

Eterična olja

Naredite razpršilo z vodo in nekaj kapljicami eteričnih olj, kot so limona, citronka ali pomaranča. Razpršite to raztopino po drevesu, saj mačke ne marajo vonja citrusov.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.