fbpx

Kako brez nesoglasij delati s partnerjem od doma?

Foto: Envato
Zadnjič posodobljeno: :

Skupna raba doma in delovnega prostora s partnerjem je lahko izziv še posebej, če opravljate povsem drugačna dela in to na povsem drugačne načine. Da boste lažje uskladili svoje poslovno življenje s partnerskim, boste morali sklepati kompromise, saj lahko sicer pride do konfliktov, katerih si ne želi nihče.

Jasno določite delovni čas

Zlato pravilo dela s partnerjem od doma je, da ločite poslovno življenje od zasebnega. Čeprav je to včasih lažje reči kot narediti, je pomembno, da jasno določite delovni čas in se ga držite. Ne samo, da se morate držati urnika, ampak morate partnerju vsako jutro povedati, kako bo videti vaš dan. Spomnite ga na pomemben sestanek, če ga boste imeli tisti dan in pri katerih vas ne bo smel motiti, ker bosta v tistem trenutku mir in tišina ključnega pomena.

Ločite delovni prostor

Čeprav se delo v isti sobi sprva zdi romantično, pa večkrat ni tako. Ker verjetno ne opravljata istega dela, se bodo vaša dela in delovne naloge prekrivale, kar bo povzročilo nepotrebno živčnost. Torej, če živite v domu z več sobami, bi bilo najbolje, da delovni prostor ločite od partnerjevega, tako da ima vsak svoj mir pri poslovanju. Pri izbiri sobe se izogibajte kuhinji, saj naj služi kot prostor za počitek in sprostitev. Mnogi pa nimajo te sreče in so prisiljeni svoj delovni kotiček deliti s partnerjem. V tem primeru bi bilo najbolje, da uporabite slušalke in ste pozorni na hrup, ki ga ustvarjate, da ne bi motili partnerjevega dela. Bodite pozorni drug do drugega in spoštujte medsebojno delo.

Foto: Corinne Kutz / Unsplash

Ne motita drug drugega

Delo od doma v primerjavi z delom v pisarni lahko zelo pozitivno ali negativno vpliva na vašo produktivnost. Toda, tudi ko ste v pisarni se vsak trenutek ne posvečate delu, temveč komunicirate s sodelavci, hodite na sestanke in si privoščite kratke odmore. Zato bodite do svojega partnerja pozorni, če preprosto neha razmišljati o delu za nekaj minut in začne govoriti z vami. Poleg tega, da sta s partnerjem v razmerju, sta sedaj tudi sodelavca, zato se raje navadite na vprašanja, kot je “Imaš minuto?”. Prednost pri delu s partnerjem je v tem, da vam ni treba skrbeti, da bi koga prizadeli, če mu preprosto rečete, da se zdaj ne morete ukvarjati z nečem, ker imate delo.

Skupni oddih za počitek

Ni nujno, da se popolnoma izolirata drug od drugega. Delo od doma imejte za svojo korist in izkoristite prosti čas, ki ga sicer ne bi mogli. Številni pari, ki delajo doma, tudi obedujejo skupaj. Ob tem lahko razpravljajo o temah, ki niso povezane s službo. Ker delo od doma vključuje še več ur sedenja v pisarni, si vzemite nekaj minutne odmore in se skupaj sprehodita po dvorišču ali soseski, da vdihneta svež zrak in se razgibata.

Foto: Joj Sharemyfoodd / Unsplash

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!