fbpx

Kako izbrati najboljše ženske pohodniške hlače

Nasveti za nakup pohodnih hlač

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

Pohodništvo izboljša naše zdravje in je brezplačno, razen seveda osnovne opreme, ki jo potrebujete. Toda ugotoviti je potrebno, katera pohodniška oblačila najbolj ustrezajo vašim potrebam. V prispevku vam razkrivamo, kako izbrati ustrezne pohodniške hlače.

Pohodništvo ugodno vpliva na zdravje srca, ravnotežje, gradi močnejše kosti in mišice. Lahko pomaga zmanjšati tveganje za nekatere bolezni dihal, sladkorno bolezen, visok krvni tlak in debelost. Je odlična vadba, ki ni primerna le za telesno zdravje, temveč tudi za duševno, saj ta lahko zmanjša tveganje za depresijo, tesnobo in stres. Biti na prostem in v naravi izboljša vaše počutje in vam povrne energijo.

Kaj morate upoštevati pri nakupu pohodniških hlač?

  • Med pohodništvom bi morali nositi udobna, kompaktna oblačila, ki omogočajo, da se z lahkoto upognete in plezate.
  • Izogibajte se bombažu, ki lahko absorbira in blokira znoj. Najboljše so hlače, ki imajo določen odstotek elastana, poliestra ali materiala s podobnimi lastnostmi.
  • Hlače naj bodo vodoodporne.
  • Odporne morajo biti na udarce, varovati morajo pred odrgninami, sončnimi žarki ter vetrom.
  • Hlače izberite glede na letni čas. Za zimske razmere poiščite debele hlače, ki so toplotne izolirane. Hlače za poletje pa naj bodo iz lahkega materiala.
  • Ševilo žepov je odvisno od tega, kaj vse ste navajeni nositi v njih, priporočljivi pa so žepi z zadrgo.
  • Hlače naj imajo tudi zračnike, ki jih po želji lahko odpirate in zapirate glede na intenzivnost aktivnosti in vremenske razmere.
  • Izberite svetlejše in daljše hlače, saj se je tako lažje izogniti klopom in ostalim žuželkam – to velja predvsem v spomladanskem času.

Najboljše ženske pohodniške hlače

Hlače so odporne proti vetru, umazaniji, so vodotesne, antibakterijske, hitro sušeče. Imajo mehko podlogo iz flisa, zato so primerne za jesen in zimo.

Hlače so izdelane iz 92% poliestra in 8% elastana, so vodoodporne, odporne proti vetru in obrabi. Za popolno prilaganje imajo elastičen pas. Tkanina je mehka in ima podlogo iz flisa. Primerne so za pohodništvo v jesenskem in zimskem času, kot tudi za smučanje.

Ženske hitrosušeče pohodniške hlače imajo zaščito proti ultravijoličnim žarkom. Izdelane so iz 90% najlon in 10% elastana. Hlače niso pretanke ne debele, primerne so za zgodnjo jesen in pomlad.

Ženske vodoodporne pohodne hlače Softshell so odporne proti vetru, imajo toplo podlogo iz flisa, zato so primerne tudi za smučanje. Izdelane so iz 92% poliestra in 8% elastana. Hlače vsebujejo žepe za shranjevanje stvari.

Ženske raztegljive in hitrosušeče hlače za treking. Primerne so za zgodnjo jesen in pomlad. Imajo elastičen pas, ki se udobno prilega vašemu telesu, zadrga na kolenih pa nudi več svobode in gibanja, saj zadrgo lahko tudi odpnete.

Nakup izdelkov brez DDV-ja na Amazon

Slovenske pravne osebe – zavezanci za DDV – lahko na Amazon.de kupujejo brez DDV-ja – davka na dodano vrednost, v kolikor se vaše podjetje na Amazon.de registrira kot poslovni uporabnik. Registracija je hitra in enostavna, z njo pa pridobite posebne poslovne popuste!

PRIJAVA PODJETJA IN NAKUP BREZ DDV

Dodatne Informacije

Članek lahko vsebuje partnerske povezave.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!