fbpx

1971 Lamborghini Countach LP 500: legenda je obujena!

1971 Lamborghini Countach Lp 500; Foto: media.lamborghini.com
Zadnjič posodobljeno: :

Originalni Lamborghini Countach iz leta 1971 je bil uničen zavoljo obveznega preizkusa trka. 50 let pozneje in po več kot 25.000 ur vloženega dela, je legendarni avtomobil vstal iz pepela, kot bajeslovni Feniks.

Lamborghini je obudil eno svojih največjih legend. Popolne restavracije je bil deležen prototipni Lamborghini Countach LP 500, ki se je javnosti prvič predstavil leta 1971, na avtomobilskem salonu v Ženevi. Žal je bil le 3 leta zatem uničen zaradi tako imenovanega ʺcrash testaʺ. Za praznovanje 50. rojstnega dne legendarnega avtomobila, so pri Lamborghiniju predstavili moderno različico Countacha, ki je osnovan na modelu Lamborghini Aventador LPI 800-4. A kljub vsemu pompu okoli novinca, niso nikoli pozabili na staro legendo.

Polo Storico je oddelek znotraj Automobili Lamborghini, njegov namen pa je restavracija Lamborghinijev starejšega letnika. Za obnova prototipa so potrebovali več kot 25.000 delovnih ur, vse skupaj pa ne bi bilo mogoče, brez pomembnega zbiratelja avtomobilov. Skrivnostni kupec je namreč kontaktiral Lamborghini že leta 2017, saj se je zanimal za restavracijo prototipnega Countacha. Za potrebe restavracije so uporabili originalne nadomestne dele, dodali nekaj rabljenih, nekatere pa so naredili povsem na novo.

1971 Lamborghini Countach Lp 500; Foto: media.lamborghini.com

Restavracija je tako natančna, da so naredili replike pnevmatik Pirelli Cinturato CN12. Pnevmatike so nove in imajo moderno sestavo, njihov vzorec na tekalni površini, pa je povsem enak tistemu iz leta 1971. Povsem enak je tudi barvni odtenek, Giallo Fly Speciale. Pri restavraciji so naredili 3D scan šasije z oznako 001, da so lahko pravilno določili vse proporce prenovljene karoserije. Koliko je restavracija stala ostaja skrivnost, a če sklepamo po ceni modernega Countacha (več kot 2 milijona evrov), smo lahko prepričani, da številka ni majhna.

Dodatne Informacije

lamborghini.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!