Kako izbrati ustrezen klobuk glede na obliko svojega obraza?

Kako izbrati ustrezen klobuk glede na obliko svojega obraza?

V teh poletnih dneh boste z dobim klobukom popestrile tudi najbolj preprosto modno kombinacijo. Da ne govorimo o tem, kako vas ta dodatek zaščiti pred sijočim soncem. A njegova oblika ne ustreza čisto vsakem obrazu, zato preverite, kateri model klobuka vam najbolj ustreza glede na obliko obraza.

Najti ustrezen klobuk ni lahko. Ko kupujemo ta modni dodatek, se po navadi odpravimo v trgovino brez znanja o klobukih in s pogledi v ogledalo ali komentarji prijateljic analiziramo, ali nam določen model klobuka ustreza. V resnici pa obstajajo smernice, s katerimi boste izbrale najboljšo možnost za svojo obliko obraza.

Okrogel obraz: bolero klobuk

Bolero klobuk.
Bolero klobuk.

Če imate okrogel obraz, so modeli z veliko ‘krono’ neustrezni, saj še bolj poudarijo vaš ‘širši’ obraz. Namesto tega se odločite za bolj ‘ploščat in okrogel’ model, saj bo ta strukturirana oblika okrogel obraz zožila.

Ovalen obraz: klobuk v obliki lampe

Klobuk v obliki lampe.
Klobuk v obliki lampe.

Čeprav so klobuki v obliki lampe videti, kot da ste ravnokar prišli iz nekega prejšnjega stoletja, so za ovalne obraze najbolj ustrezni. Njihova ‘žarnica’ na glavi in navzdol nagnjena roba bosta uravnotežila ovalno, daljšo obliko obraza.

Kvadraten obraz: disketni klobuk

Disketni klobuk.
Disketni klobuk.

Kvadratnemu obrazu, kjer je čeljust bolj izpostavljena, se bo najbolj podal disketni klobuk, s čim daljšim obročem. Cilj je torej izpopolniti obliko vašega obraza, ne pa ustvariti še večje kvadratne ostrine.

Oblika srca: fedora klobuk

Fedora klobuk.
Fedora klobuk.

Izberete lahko različne sloge fedora klobuka, vendar se izogibajte preveč velikim obročem, ker lahko še bolj poudarijo vašo špičasto brado. Klasična moška oblika fedora klobuka ima manjši rob, ki bo ustrezno poudaril vaš obraz, še zmeraj pa vas bo ščitil pred soncem.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Še zaščitna maska pokrije več: minimalističen bikini Fashion Nove za eksihibicionistke