fbpx

Kako najti voljo do dela, ko pa bi najraje poležavali na plaži?

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

Ko pridejo topli dnevi, bi ves čas radi preživeli zunaj. Vendar ko je vročina, se polenimo. Zato ni čudno, ko potrebujemo dodatno motivacijo, da opravimo vse, kar je potrebno.

To je nekaj metod, ki vam lahko pomagajo ostati produktivni, tudi ko je zunaj lepo sončno vreme.

Pripravite si načrt dela za ves teden vnaprej

Možno je, da že načrtujete vnaprej, zato se zavedate, kako pomembno je načrtovanje, da ohranite svojo motivacijo na enaki ravni. Tudi če se ti načrti ne bodo uresničili, boste psihično bolj pripravljeni na obseg dela, ki vas čaka. Vedeli boste, kdaj morate opraviti kateri del dela.

Ta načrt se ne nanaša samo na vaše delo, ampak tudi na vse ostalo, kar je treba postoriti – od nakupovanja, hobijev, obiska kina. Dajte si dovolj časa za počitek, ne natlačite več stvari, kot je fizično mogoče narediti v enem dnevu.

Naredite si načrt dela. Foto: Andrea Piacquadio / Pexels

Če do sedaj še niste načrtovali, vam priporočamo, da si v planer zapišete le tisto, kar ste počeli prvi teden, da boste na papirju dobili realno sliko. Na podlagi tega začnite načrtovati vnaprej. Tako načrtovanje bo veliko bolj realistično in obstaja večja možnost, da boste vse naloge odkljukali, namesto da si s preveč nalogami ustvarite nerealen cilj.

Ne bodite prestrogi do sebe.

Postavite si nove cilje

Zelo dobra taktika je, da si ob vsaki spremembi sezone postavimo nove cilje. Zakaj? Ker se tudi vi spreminjate pogosteje, kot si mislite. Vsakič, ko si zastavite nove cilje, boste opazili, da je prišlo do majhnih sprememb v tem, kar vas bo motiviralo.

Ne bodite prestrogi do sebe. Foto: Andrea Piacquadio / Pexels

V prvem delu leta je lahko vaš cilj napredovanje v službi, da bi dobili povišico, nato se lahko osredotočite na fizično in psihično zdravje, nato pa lahko poiščete novo smer, ki bo v skladu z vašimi cilji. Fokus se nenehno spreminja. Poiščite, kaj vas zdaj motivira in kaj mislite, da je trenutno vaša prioriteta v življenju.

Odmori in načrtovanje prostega časa

V urniku si določite čas, ko si boste vzeli odmor. Ko si boste dali čas za počitek, boste pripravljeni na naslednje izzive. V tem obdobju recimo organizirajte izlet na morje, v hribe– počnite vse, česar v preostalem delu leta ne morete.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!