fbpx

Kako popiti dovolj vode: triki, s katerimo boste poskrbeli za hidracijo

Foto: envato

Se nikakor ne morete pripraviti do tega, da bi spili dovolj vode? Pozabljate, da bi si natočili vodo? Se spomnite na pitje šele, ko vaše telo kliče po vodi? Pred vami so preprosti nasveti, ki vam pomagajo pri tem.

Človeško telo nujno potrebuje vodo, dehidracija pa je eden najpogostejših pojavov pri odraslih. Ko je telo žejno, deluje počasi, koža pa postane suha in brez življenja.

Če se želite navaditi, da popijete osem kozarcev vode na dan, poskusite te trike.

Dajte vodi okus

Za mnoge je voda najbolj prazna tekočina, zato imajo raje sladke sokove. Da bi se izognili nepotrebnemu vnosu sladkorja in se zaljubili v vodo in ji dajte malo okusa.
V steklenico dodajte nekaj listov sveže mete, rezine limone in rezine pomaranče in jo dajte v hladilnik. Vitaminska voda je okusna in zdrava.

Izboljšajte si okus z limono, pomarančo… Foto: Alicja Gancarz / Unsplash

Izkoristite moč svojega telefona

Verjeli ali ne, na svoj mobilni telefon lahko namestite veliko število brezplačnih aplikacij, narejenih prav za to situacijo. Opomnike, ki vas bodo opozorili, da je čas za pitje vode. Čeprav se sliši čudno, so takšne aplikacije zelo uporabne.

Nabavite si lepo steklenico

Čez dan se nam nenehno mudi in zato pozabljamo na potrebo po tekočini, kar potem negativno vpliva na naše telo. Priskrbite si lepo steklenico vode, ki jo boste vedno imeli s seboj. Dajte jo v torbo in jo nosite povsod zraven sebe.

Foto: envato

Naj voda postane vaša predjed

Ta trik res deluje. Poleg tega, da se boste navadili pitja vode, vam bo pomagala pri hujšanju, saj boste zmanjšali občutek lakote in tako manj pojedli. Pred vsakim obrokom in to velja tudi za prigrizke med obroki, popijte vsaj pol kozarca na kozarec vode. Naj to postane navada.

Spremljajte, koliko ste spili

Če je pitje vode težava, naredite načrt. Izračunajte, koliko vode bo šlo v vašo steklenico in naredite izračun, koliko steklenic vode bi morali popiti čez dan.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!