Kako prepoznati čustveno zasvojenost? To so opozorilni znaki, da ste zasvojeni z ljubeznijo!

Vse odvisnosti se začnejo z ljubeznijo.

Odvisnost od ljubezni je nenehna bolečina, ki ne izgine.

Tisti, ki so zasvojeni z ljubeznijo, se nenehno sprašujejo in analizirajo, ali so ravnali prav. Ali so partnerju povedali, tisto, kar si je želeli slišati. Vsak dan se borijo z izbruhi turbulentnih občutkov, ki jih na trenutke dvignejo v nebo in jih že v naslednjem trenutku vržejo na trdna tla ali še nižje.

“Zasvojenost z ljubeznijo je odvisnost,” pravi antropologinja Helen Fischer in dodaja: “Če vedno potrebujete potrditev, da ste ljubljeni in če se v primeru, da tega ne dobite dovolj pogosto vaš svet sesuje, tedaj je čas, da se spremenite.”

Takšne osebe so pripravljene na vse možne kompromise, da bi začutile ljubezen, brez katere njihovo življenje nima smisla. Njihova samozavest je uničena.

Če se počutite dobro in izpolnjeno le tedaj, ko imate občutek, da ste ljubljeni ter ste depresivni in razočarani, ko vam partner ne posveča dovolj pozornosti in ljubezni,  potem ste padli v past odvisnosti.

Ste zasvojeni z ljubeznijo?

Ne dovolite, da so vaši notranji občutki in užitki odvisni od partnerjeve ljubezni, ampak poiščite trajni vir ljubezni v sebi. Če se napolnite z ljubeznijo do sebe, boste lahko uživali tudi v dajanju ljubezni, ne samo v sprejemanju. To je pomemben korak v boju proti odvisnosti.

Partner ni edini vir ljubezni. Prevzemite odgovornost za svoja čustva, zlasti za občutek lastne vrednosti. Naučite se ljubiti in ceniti sebe. Vaša samozavest ne sme biti odvisna od ljubezni partnerja. Upoštevajte, da je ljubezen v vas in povsod okoli vas.

Odgovorite si na naslednja vprašanja in ugotovili boste ali imate simptome odvisnosti od ljubezni.

  • Je vaša sreča odvisna od tega, ali vam partner daje dovolj ljubezni?
  • Se resnično cenite samo tedaj, ko čutite, da ste iskreno in močno ljubljeni?
  • Menite, da niste dovolj dobri, v trenutku, ko imate občutek, da vam primanjkuje partnerjeve ljubezni in pozornosti?
  • Verjamete, da vas lahko osrečijo le drugi in da sami ne morete biti ustvarjalec svoje sreče?
  • Ali menite, da je partner sebičen, če se obnaša tako, kakor si želi, in ne tako, kakor bi si vi želeli?

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
To je pot do njegovega srca: zanj boš neustavljivo privlačna