fbpx

Kako s pomočjo pametne ure povečati dnevno porabo kalorij

Foto: Unsplash
Zadnjič posodobljeno: :

Kako natančne so lahko pametne ure se ugotavlja že dolgo. iWatch velja za zelo natančno, mi pa bomo pogledali, kaj ta ura sploh ponuja in kako točni so njeni rezultati, med vašo aktivnostjo.

Velika večina športno aktivnih posameznikov uporablja pametne ure. Z njimi skrbno spremljajo, koliko kalorij so porabili med vadbo, kakšen je bil srčni utrip in še mnogo drugega. Nekateri celo priznajo, da so s tem tudi malo obsedeni.

Pri tem moramo upoštevati, da so aktivne kalorije tiste, ki se porabijo med samim treningom oziroma aktivnostjo. Neaktivne (pasivne) kalorije so tiste, ki jih porabite izven športnih dejavnosti kar vključuje tudi spanec, počitek, delo, nakupovanje … Skratka kalorije, ki jih porabimo pri vsakodnevnem življenju. Skupne kalorije pa pokažejo skupek vseh porabljenih kalorij dnevno, aktivnih in neaktivnih.

Foto: Unsplash

Kako pospešiti porabo kalorij?

Apple ure serije 4, 5 in 6 omogočajo tudi merjenje EKG-ja torej srčnega utripa preko celega dne. Vaša ura bo merila vaš utrip ne glede na vašo dejavnost, kar bo vplivalo na končniu rezultat. Kalorije seveda niso vse, odvisno je tudi, s čim se ukvarjate, kakšni so vaši cilji in prioritete. Če ste v kalorijskem deficitu in želiti izgubiti na telesni teži, je vsekakor pomembno, da se gibate več kot pa ste se do sedaj. Preprost način, kako vaš proces pospešiti je povečati NEAT (Non-exercise activity thermogenesis). Kar pove že sama beseda – povečanje neaktivne dejavnosti. Sem spada hoja preko celega dneva (tudi v službi), nakupovanje, sprehod psa, hoja po stopnicah… NEAT ima zelo pomembno vlogo pri dnevni porabi energije in je v veliki meri podcenjen.

Foto: Unsplash

Merilci porabljenih kalorij na nobeni uri niso 100% natančni, vsekakor pa vas lahko podpirajo na poti do vašega željenega cilja. Namesto porabljenih kalorij se je bolj pametno osredotočiti na dnevne korake in srčni utrip med vadbo, vedite pa tudi, da dober trening ni pokazatelj velikega števila porabljenih kalorij.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!