Kako sprejti odločitev, da prekinete vezo s partnerjem in ga za vedno izpustite iz svojega življenja

Foto: Engin Akyurt / Unsplash

Včasih je tako najbolje. Razhodi so boleči, še bolj boleče pa je, če za vsako ceno poskušate rešiti nekaj, česar ni več mogoče rešiti.

Ne glede na to, da si želite, da bi ljubezenska zgodba, v kateri ste, traja večno in da je napolnjena z ljubeznijo in razumevanjem, včasih to preprosto ni mogoče. Ni usojeno.

Razmerja ni nikoli enostavno zapustiti, ne glede na to, čigava je bila pobuda za razhod. Ne glede na to, ali ste z nekom dva meseca ali 20 let, boli, in bolečina je prisotna precej časa.

Življenje nikoli ne vpraša, ali vam je prav ali ne, da vam skozi vaše potovanje po njem razkriva marsikaj o ljudeh. Pokaže vam stvari, s katerimi se ne morete spoprijeti. Včasih odnos končate vi, včasih partner. Včasih se razideta za vedno in nikoli več ne spregovorita besede, a včasih se razidete kot prijatelji.

Kakorkoli že – kaj je tisto, kar morate vedeti, če nekoga spustite iz svojega življenja.

Odločite se, ali je odnos vreden napora

Najtežja naloga je odločitev, ali se je za zvezo vredno boriti ali ne. Če ste dovolj iskreni do sebe, boste ta odgovor videli pred seboj. Čutili ga boste v sebi.
Vprašati se morate, ali vas je oseba, s katero ste v zvezi, vredna.

Izhajajte iz dejstva, da nihče ni popoln. Torej ne glejte na njegove pomanjkljivosti, ampak na vaju kot na par. Če vas partner kakorkoli zadržuje, če ne podpira vaših ciljev in načrtov, če se vam zdi, da ste ujeti, da se ne počutite dobro, ste utesnjeni, se vprašajte, zakaj ostanete v tej zvezi.

Prekinite stike z njimi

Če je bil razhod težaven in se vam zdi, da je druga oseba to težko sprejela, da je strupena, morate prekiniti vse stike z njo. Zadrževanje blizu nje vam bo preprečilo, da bi šli naprej. Strupeni ljudje zlahka upravljajo vaše življenje, tudi če nočete biti več del njihovega življenja.

Čeprav jih še imate radi, če se ob njih ne počutite sproščeno, vas je strah – jih spustite iz svojega življenja. Foto: Ionasnicolae / Pixabay

Ne bo enostavno prekiniti stikov, še posebej, če jih imate še vedno radi. A drugače ne gre. Spremenite telefonske številke, e-pošte, ne sledite jim več na družbenih omrežjih. To je dober začetek.

Sprejmite dejstvo, da imate nadzor nad svojimi dejanji

Če ste se odločili, da končate ljubezensko zvezo, ne odlašajte, končajte jo. Ne iščite nesmiselnih razlogov, zakaj ne, zakaj še ne. Ne razmišljajte, kaj bi še lahko naredili zanje, kaj bi naredili, da se ne bi počutili, da ste jih zapustili. Ne delajte tega, to nikakor ni produktivno.

Ne izgubljate časa in energije za spreminjanje svojega mnenja o njih v svojih očeh in o vas v njihovih očeh. Ste to, kar ste. Izbrali ste sebe. Pomembni ste, osredotočite se sedaj nase.

Poiščite oporo v prijateljih in družini

Ob razhodu poiščite podporo prijateljev in družine. Po prekinjenem razmerju ni lahko biti sam in potrebujete nekoga, ki vas bo spomnil, zakaj je dobro da ste se razšli. Da vam bo povedal, da je popolnoma v redu, da se počutite zlomljeni in izgubljeni.

Sprejmite življenje po razhodu

Ne glede na to, kako dolgo je zveza trajala, verjamemo, da vam je nekaj pomenila. Zato vrnitev v življenje pred tem ni mogoče. Morate iti naprej. Bistvo je, da sprejmete življenje, takšno kakršno je in izkušnje, ki vam jih je prineslo.

Zdaj ste druga oseba. Z eno izkušnjo več. V prihodnosti ne ponovite istih napak. Ozavestite sebe in svoja dejanja. Ne sprašujte se, kako bi bilo, če. Razhoda ne boste preboleli čez noč, to se bo zgodilo, ko boste pripravljeni.

In tedaj bo kmalu v vaše življenje prišla prava oseba, oseba, s katero vam bo namenjeno, da preživete preostanek življenja,

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Ženska, ki se zaveda svoje vrednosti, v razmerju išče te stvari