fbpx

Kako ti Instagram pove, da je nekdo zagledan vate?

Živimo v tehnološki družbi, ki je v svoje okvire sprejela tudi partnerske odnose. Namesto da bi se osebno dobivali v naravi ali mestnem kafiču z osebo, ki jim je všeč, nekateri raje sedijo doma na kavču, jih "zalezujejo" na družbenih omrežij, všečkajo njihove objave in nestrpno čakajo nove fotografije. In kako vedeti, če tudi ti nimaš kakšnega takšnega na grbi? Brez skrbi, Instagram ti lahko pove, da je nekdo zagledan vate. Kako?

Če znaš pravilno uporabljati družbena omrežja, so ta lahko zanimiv način, da ugotoviš, da je nekdo morda zagledan vate. Preden začneš živeti v oblakih, je dobro, da se zavedaš, da Instagram ni tako preprosto družbeno omrežje, da bi lahko v popolnosti razvozlali vse tisto, kar nam pošiljajo drugi uporabniki. Torej, vedi, da ni vsak všeček že kar znak, da je nekdo zagledan vate. Kljub temu pa bodo nekatera vedenja razkrila, kdo na Instagramu je do tebe razvil neko obliko občudovanja!

Kako ti Instagram pove, da je nekdo zagledan vate?

Všečkanje fotografij

Všečkanje fotografij je ponavadi najbolj očiten znak, da je nekdo zagledan – vsaj tako meni večina uporabnikov Instagrama. Kljub temu pa stvari le niso tako preproste. Zakaj?

Na spletni strani Galore so opravili manjšo raziskavo, v kateri so povprašali samske moške, zakaj všečkajo fotografije žensk in ali imajo všečki karkoli opraviti z zagledanostjo. Večina sodelujočih je povedala, da so izjemno izbirčni, ko gre za všečkanje – ponavadi stisnejo like le, če je dekle “sanjsko” in bi imeli z njim določeno vrsto odnosa, sicer pa se včasih zgodi, da všečkajo fotografije tudi zato, ker jim je všeč določena fotografija, čeprav ženska ni njihov sanjski tip.

Kdaj torej vedeti, kdaj je od zadaj še kaj več kot le en preprost “like”? Pozorno spremljaj, kako pogosto ti oseba všečka stvari in preveri, ali je med prvimi tremi všečki pod fotografijo. Osebe, ki ti vneto sledijo, so ponavadi med prvimi, ki bodo opazile tvoj nov sebek, saj algoritem zazna, da te oseba pozorno spremlja.

Všečkanje ima lahko določen pomen.
Všečkanje ima lahko določen pomen.

Komentiranje vsebin

Instagram je sicer omrežje, kjer je koncentracija všečkov večja od koncentracije komentarjev, vendar so tudi izjeme. V že prej omenjeni raziskavi so samski moški povedali, da dekletu raje pošljejo emoji, kot pa da ji pišejo hvalospeve. Ženske naj bi bile po njihovem mnenju občutljive na komentarje moških, ker naj bi z njimi ti dajali vtis, da so “lačni po še”, kar naj bi zmanjšalo možnosti za uspeh. Na drugi strani pa obstajajo moški, ki nimajo težav z neposrednim osvajanjem. Nekateri menijo, da ženska, ki dobi več tisoč všečkov na fotografijo, njihove všečka ne bo niti opazila. Če pa ji pošljejo sporočilo, ga bo težje ignorirala oziroma ga bo prej opazila.

Moški tako pravijo, da s komentiranjem nakazujejo, da si želijo več. Komentiranje ali pošiljanje sporočil torej jasno nakazuje, da bi rad naredil korak naprej. Na tebi je, da prepoznaš, ali je ta povezava iskrena in ali imaš sploh interes, da komunikacijo nadaljuješ. Če tvojih objav ne komentira, to sicer nujno ne pomeni, da mu nisi všeč, lahko ga je na primer le strah.

Spremljanje storijev na Instagramu

Kdo si med prvimi ogledala tvoje storije? Se kakšno ime neprestano ponavlja? Tada, imamo zmagovalca! Četudi Instagram trdi, da vrstni red ni pomemben in da za tem ni nikakršenga algoritma, so uporabniki Reddita naredili eksperiment, v katerem je ena in ista oseba prva pogledala storije druge osebe. In glej ga zlomka, ta oseba se je vedno znašla na vrhu seznama gledalcev. Naključje? Niti ne!

Aplikacije, ki ti povedo, kdo te “zalezuje” na Instagramu

Če zgornji signali niso dovolj jasni, lahko svoje raziskovanje v stilu Sherlocka Holmesa nadaljuješ tako, da si naložiš aplikacije, ki ti povedo, kdo te zalezuje na Instagramu. Če vidiš ujemanje med zgornjimi znaki in podatki aplikacij, bo iz te moke očitno kruh – osebi ni vseeno zate! 🙂

1. Who viewed my Instagram – Profile Tracker

Who viewed my Instagram – Profile Tracker ti ne pove neposredno, kdo gleda tvoj profil, a lahko z njo spremljaš svoje sledilce, število tistih, ki te ne spremljajo več, in osebe, ki so te blokirale. Aplikacija ti lahko pošilja tudi obvestila o tem, kdo te je blokiral in kdo ti je prenehal slediti.

2. Follower Analyzer for Instagram

Če se sprašuješ, kdo je gledal tvoj profil, fotografije in storije, bo aplikacija Follower Analyzer for Instagram rešila zagato. Poleg tega da ta meri, kdo spremlja tvoj profil, ti pokaže tudi, kdo se zanima za tvoje objave. Namesto da ugibaš, dobiš odgovor, a zanj moraš mesečno plačati 9,99 evra ali si omisli letno naročnino, ki stane 37,99 evra.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.