fbpx

Kako uresničiti svoje sanje: 9 najboljših tehnik manifestacije za dosego ciljev

Foto: envato

Verjetno ste že slišali za zakon privlačnosti in zakon manifestacije. Ali sta to ena in ista stvar?

Zakon privlačnosti pravi, da bomo prejeli dobre stvari, če imamo pozitivne misli, in če imamo negativne misli, bomo morda imeli rezultate, na katere nismo upali.

Zakon manifestacije po drugi strani opisuje, kako pomembne so lahko naše misli in kako vplivajo na naše življenje.

Če želite izvedeti več, katere so najboljše tehnike manifestiranja, zakaj jih ljudje uporabljajo in kako vam lahko pomagajo spremeniti svoje življenje, berite naprej.

3-stopenjski postopek pri manifestiranju

Če res želite živeti srečnejše in lažje življenje, začnite z naslednjimi tremi koraki:
1. Opredelitev svojih ciljev.
2. Prepoznavanje in boj proti vsem stvarem, ki bi vam lahko preprečile, da bi dosegli svoj namen.
3. Ukrepajte in dejansko uresničite tisto, kar si želite.

Verjemite vase. Foto: David Marcu / Unsplash

Zakaj vaša manifestacija ne deluje?

Morda vam manjka le majhna podrobnost, kot je prava metoda, zato, če želite to spremeniti, so tukaj najboljše tehnike manifestacije, ki vam lahko pomagajo:

1. Ustvarite vizijsko tablo

To je ena najpreprostejših in najboljših tehnik manifestacije. Lahko ste prepričani, da vam bo pomagala osredotočiti se na svoje cilje. Torej, vzemite kos papirja in zapišite vse stvari, ki jih želite spremeniti v svojem življenju. Začnite z manjšimi in nato preidite na večje.

Uporabite to vrsto vizualizacije, da vidite vse stvari, ki jih želite doseči na enem mestu. Uporabite različne slike, da ustvarite svojo idealno tablo za vizijo.

2. Metoda dveh skodelic

Ta metoda vam lahko pomaga preprečiti negativno energijo. Vzemite 2 skodelici in ju napolnite z vodo. Ena skodelica predstavlja vašo trenutno situacijo (npr. pravkar ste izgubili službo), druga skodelica pa vse cilje, ki jih želite doseči (npr. nova služba). Na vsako skodelico položite nalepke in na njih označite situacije. Napolnite vodo iz prve skodelice v drugo skodelico in jo popijte.

Zdaj se morate osredotočiti na vse stvari, ki jih želite doseči, in si prizadevati za svoje cilje, ne da bi razmišljali o trenutni situaciji. Videli boste, da boste začeli privlačiti vse dobre stvari, ki ste si jih želeli.

3. Tehnika manifestacije vizualizacije

Veliko ljudi to počne, ne da bi se sploh zavedali. Preprosto poskusite vizualizirati vse stvari, ki jih želite doseči, in jih ohranite v mislih. To vam bo pomagalo ostati motivirani. Na primer, nekega dne želite ustanoviti podjetje. Poskusite vizualizirati, kako bi to izgledalo, katere izdelke bi proizvajali in kaj morate storiti, da uresničite te sanje.

4. Poglejte v svoje ambicije

Zakon privlačnosti kaže, da pozitivne misli prinašajo pozitivne rezultate. Prepričajte se, da veste, kakšne rezultate želite doseči.

Zaupajte vesolju. Foto: Guillaume De Germain / Unsplash

Napišite seznam vseh stvari, ki jih želite doseči, in preverite, ali je to tisto, kar resnično želite. Če niste prepričani, ali ste na pravi poti, se lahko vedno s kom pogovorite, preberete knjigo. Ozrite se na svoje cilje, še posebej, ko je težko, in to vam bo pomagalo, da se spomnite, zakaj ste sploh začeli delati te stvari.

5. Metoda WOOP

To je zelo specifična metoda, ker ni povezana z zakonom privlačnosti. Pravzaprav je znanstvena metoda, ki jo je ustvarila Gabriele Oettingen, profesorica psihologije na Univerzi v New Yorku.

Ne strinja se z idejo samo pozitivnega razmišljanja in namesto tega svetuje, da razmislite o tem, kaj bi vam lahko preprečilo, da ne bi dosegli ciljev.

Za vizualizacijo naslednjih nekaj korakov boste potrebovali le 5 minut vašega časa:
W – Wish (Želja): Ko razmišljate o tem, bodite natančni glede svojih namenov ali želja.
O – Outcome (Rezultat): Kaj bi radi dosegli? Predstavljajte si, kakšni boste, ko boste uspešno izpolnili svojo nalogo.
O – Obstacles (Ovira): Vizualizirajte ovire na poti in kako bi se zaradi njih počutili.
P – Plan (Načrt): Pripravite strategijo, ki vam bo pomagala premagati te ovire.

6. Večperspektivna vizualizacija

Da bi ta metoda delovala, poskusite vizualizirati z vidika druge osebe. Če se vidite z drugega zornega kota, vam lahko to pomaga videti stvari jasneje.

Poleg tega ne pozabite uporabiti sedanjika, medtem ko nekaj manifestirate. Izdelate lahko tudi svojo sanjsko tablo, ki vam bo pomagala zaživeti polno življenje.

7. 17-sekundno pravilo

To pravilo je ustvaril Abraham Hicks. Navaja, da morate o svojem specifičnem cilju razmišljati 17 sekund, da ustvarite gibanje do njega. Deluje lahko tako pozitivno kot negativno, saj služi kot opomnik na vaše misli skozi ves dan.

8. Pretvarjajte se, dokler vam ne uspe

Ne razmišljajte o tem na materialističen način. Živeti morate tako, kot ste že uresničili svoje namere na način, ki ustreza vašim ciljem. Na primer, če želite imeti uspešno kariero, se morate izboljšati in stvari jemati bolj resno, da boste izstopali.

Najdite pravo metodo. Foto: Jackson David / Unsplash

Bistvo metode ni v tem, da se obnašate, kot da ste že bogati, da lahko hodite naokoli in kupujete drage predmete. Uporabite ga, da se dvignete in bodite tako produktivni, kot so uspešni ljudje.

9. Metoda meditacije

Meditacija je odličen način, da se umirite, sprostite in poglobite vase. Glede na vašo manifestacijo vam lahko resnično pomaga in ima velik vpliv na vaše življenje.

Danes obstaja veliko vodenih meditacij, ki jih lahko najdete na spletu, zato izberite tisto, ki najbolj ustreza vašim namenom, in sledite postopku.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!