fbpx

Kakšne so tradicionalne božične večerje po svetu?

Božične večerje po svetu

Božični običaji po svetu so različni, a vsi imajo skupno eno: hrano. Tradicionalna božična večerja je namreč del vsake božične tradicije, a kot boste spoznali v nadaljevanju, se miza povsod ne šibi pod pečenko/perutnino, orehovo potico, belim kruhom in zeljem.

Vas zanima, kakšne so tradicionalne božične večerje po svetu? Ljudje po svetu imajo različne navade in jedilnike, vsem pa nam je skupno, da božični čas preživimo v krogu najbližjih. A pogled na mizo za božič se po svetu razlikuje od pogleda na slovensko tradicionalno božično večerjo. Roko na srce je tudi jedilnik za božično večerjo pri nas danes precej drugačen od tistega zares tradicionalnega, ko je pogrnjena miza vabila s krvavico, zeljem, hlebcem prazničnega kruha, orehovo in makovo potico ter jabolčnimi krhlji.

PREBERITE ŠE: Kako vonj po božiču ustvariti v 2,5 sekunde?

V francoski Provansi za božič pripravijo serijo sladic.
V francoski Provansi za božič pripravijo serijo sladic.

V Provansi (Francija) na primer za božič postrežejo 13 sladic v čast Kristusu in njegovih apostolov. Kaj pa drugod? Vse to izveste v posnetku, ki vas popelje skozi jedilnike božičnih večerij po svetu.

Tradicionalne božične večerje po svetu:

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!