fbpx

Kam ta vikend? #15

Od divjih zračnih dirk, napete rugby tekme in koncerta na odklop do sladkega čokoladnega sladkanja, roštiljade in ustvarjalnosti. Ni da ni. Vse bo na kupu, zato bo odločitev, kam ta vikend, precej težka. Toda imamo načrt …

Petek

Naj se začetek vikenda tokrat začne z bučnim praznovanjem okroglega rojstnega dne. Na svojo 20-ko nas zvečer vabi energije in plesnih ritmov polna skupina Jinx, ki bo v okviru mini turneje nastopila v Cvetličarni, kjer se bo nedvomno pelo in plesalo, kot se za tako enkraten dogodek spodobi. Le enkrat si dvajset, kajne? Čin čin!

Pogumneži pa lahko nazdravite svojemu novemu tatuju, o katerem nemara razmišljate že nekaj časa in si ga omislite na 4. Mednarodni tattoo konvenciji v ljubljanskem Športnem centru Triglav. Toda, naj vas pomirimo. Če vam ne uspe svoje radovednosti potešiti danes, imate za sprehod med tetovatorskimi mojstri časa do nedelje.

Sobota

Še pred nedeljo pa nikakor ne smemo izpustiti sobote. Dogodkov bo malo morje. In prav nad njim bodo v Rovinju na težko pričakovanem Red Bull Air Race dirkala letala in poskrbela, da bo v mestecu vrelo od adrenalina. Vrelo pa bo tudi v Radovljici, toda ne od vznemirjenja, temveč od čokolade. Festival čokolade v Radovljici ali najbolj čokoladna prireditev daleč naokoli letos prihaja že v tretji izvedbi, nedvomno pa bo to pravi praznik za vse tiste, ki bi ubijali za košček te pregrešne slaščice.

Po živahnem jutru in dopoldnevu se dan pozna. Ko si bomo obliznili prste in se očedili okoli ust, lahko ujamemo zanimivo in pomembno rugby tekmo na ljubljanskem stadionu Žak, kjer se bo domača reprezentanca pomerila z reprezentanco Bolgarije. Dajmo, naši!

In kako preživeti sobotni večer? V Hostlu Celica bodo končno zakurili žar. Na otvoritvi BBQ sezone bo zadišalo po mesno-zelenjavnih dobrotah z žara in borbončice nam bodo še kako hvaležne, če jim bomo poleg čokoladnih dobrot privoščili tudi nekaj toplega. Ah, kaj toplega, gurmanskega! Po obilni večerji pa seveda nikamor drugam kot še na en prijeten koncert – Zlatko Kaučič bo v Kinu Šiška z zasedbo December Soul predstavil nov projekt subtilne avtorske glasbe.

Nedelja

Nikar ne jamrajmo, da nas od teh nekaj dogodkov in prenapolnjenega vikend urnika kaj boli! Nedeljsko dopoldne bo kot nalašč za prebuditev otroka v sebi. Ob 10. uri se v ArtCafeju v Tivoliju z najmlajšimi podružimo na ustvarjalni Smetumet delavnici , kjer bomo starim in morda neuporabnim stvarem vdihnili novo življenje in jih spremenili v kaj uporabnega. Polni kreativnega duha se nato pomudimo še na Pogačarjevem trgu in se sprehodimo mimo prekrasnih unikatnih izdelkov, ki jih bodo na Festivalu FairArt na ogled postavili nadobudni ustvarjalci različnih področij.

Otroške delavnice.
Otroške delavnice.

Nedeljo lahko izkoristimo tudi za obisk ene od Kamniških gostilnic, kjer bo še zadnji dan praznika trniča v okviru projekta “Trnič na vsako mizo” dišal ta omamni in slastni sir.

Od kulinaričnih utrinkov pa še k predlogu za nedeljski izlet. Če nam letalske dirke niso bile dovolj, lahko svojo ekstremno osebnost zadovoljimo na plezališču Napoleonska cesta v Italiji, kjer lahko poleg plezanja okusimo tudi užitke slacklinea visoko nad tržaškim zalivom.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!