Kam za 1. maj (2021): Najlepši butični hoteli v goriški regiji

Foto: Booking.com

Če smo Slovenci običajno za prvomajske praznike množično migrirali v italijansko Toskano, letos ni izgovorov, da ne bi te čarovnije poiskali v "slovenski Toskani". Po večmesečnem zaprtju se ponovno odpirajo hoteli, vile in turistične kmetije v goriški regiji. Privoščite si oddih na stičišču Mediterana in Alp v enem od butičnih hotelov v goriški regiji.

Alma Vista

Foto: Booking.com

Luksuzna vila Alma Vista se nahaja v osrčju Goriških Brd, natančneje v Vipolžah, kjer se razkošni zeleni griči kopajo v soncu. Tukaj boste bivali v sožitju z naravo, hkrati pa izkoristili vso udobje, ki ga prinaša moderno življenje. V pritličju Alma Viste se nahajata kuhinja in velik, svetel dnevni prostor, v prvem nadstropju pa dve ločeni prostorni spalnici, ki sta opremljeni z zakonsko posteljo v galeriji in raztegljivim kavčem. Vsaki pripada popolnoma opremljena kopalnica. Za duhovno hrano poskrbi obsežna knjižnica na hodniku, iz balkona pa lahko uživate v razgledu, ki ob lepem vremenu seže do Jadranskega morja. Na vsakem koraku vas prav tako spremljajo dela domačih in tujih ustvarjalcev, umetnikov in oblikovalcev, ki s svojo ustvarjalnostjo dajejo vili poseben čar in doživetje.

Belica Medana

Foto: Booking.com

Domačija Belica leži v vasi Medana, v osrčju vinorodne briške pokrajine, od koder sega veličasten pogled vse od Alp do Jadranskega morja. Nudi udobno in prijetno bivanje stran od mestnega vrveža in vsakdanjega življenja v eni od osmih podeželskih sob in v dveh apartmajih, opremljenih z vsemi potrebnimi udobji za čudovit dopust. Vse sobe se ponašajo z rustikalnim pohištvom iz masivnega lesa in lesenimi tramovi, kopalnica pa ima tuš, nekatere celo masažno kad, in vse ostale potrebščine. Zjutraj vas bo pričakal bogat zajtrk z domačimi dobrotami in pridelki. Zunaj vas čaka bazen in pa restavracija z jedmi po naročilu.

Fana Estate

Foto: Booking.com

Fana Estate je posestvo z vilo v briških gričih, natančneje v naselju Dobrovo. Od tu so razgledi na Goriška Brda naravnost fantastični! V Fana Estate lahko najamete dva moderno opremljena apartmaja z bazenom, ki imata šik pridih industrialnosti in omogočata res spokojen oddih med vinorodnimi griči. Oba apartmaja (Dofin in Menuet) ponujata sobo z veliko zakonsko posteljo, dobro opremljeno kuhinjo z gospodinjskimi aparati, drugimi pripomočki in hladilnikom, polnim domačih dobrot, jedilnico z dnevnim prostorom, kopalnico in neposredni dostop do prostorne terase z bazenom. Tam se boste lahko predajali sončnim užitkom in se resnično sprostili.

Apartmaji Pri nas

Foto: Booking.com

V apartmajih Pri nas, ki jih boste našli v Kobaridu, vam nudijo prijetno bivanje v sodobno opremljenih apartmajih, kjer so za vaše udobje poskrbeli s kančkom svojevrstnosti. V njih preveva očarljiva eleganca in prefinjena kombinacija modernega z udobnim in domačim. Okolica je urejena z velikim vrtom, naravo, odprtim ognjiščem, letno kuhinjo/BBQ, jacuzzijem, samo 300 metrov stran pa vas čaka ponos doline, reka Soča. Cilj je, da si dovolite uživati v naravi, skupaj z vami pa so dobrodošli tudi vaši hišni ljubljenčki.

Posestvo Peterc

Foto: Booking.com

Posestvo Peterc, od koder se razgledi raztezajo nad več kot 200 let starim vinogradom, leži v vasi Kojsko vrh Goriških Brd, na stičišču Meditarana in Alp. Regija ponuja najboljše dveh svetov, z neskončno paleto aktivnosti in zanimivosti, vrhunskih restavracij in domačih oštarij, priznanih in nagrajenih vinarjev, rekreativnih dejavnosti na prostem, kjer se lahko naužijete dih jemajoče lepote briške krajine ali raziskujete prepleteno zgodovino teh krajev. Sobe na posestvu Peterc so opremljene z okusom in željo po vašem udobju in sproščenem uživanju. Ponujajo veličasten razgled onkraj vinogradov vse do morja, elegantno pohištvo, izbrane starine in avtorska likovna dela. Čakajo vas razkošno zakonska postelja in vso udobje, ki ga pričakuje zahteven in izkušen popotnik.

Klinec Plešivo

Foto: Booking.com

V vili Klinec Plešivo, ki jo najdemo v Dobrovem, lahko prespite v eni izmed petih sob, vsaka izmed njih pa je posvečena znanemu lokalnemu umetniku, zaradi česar je vaše bivanje tukaj navdihujoče, posebno in nepozabno. Vse sobe imajo pogled na vrt in na bazen, s terase pa boste zrli na čudovite vinograde in okoliške hribe. S seboj vzemite svojo najljubšo knjigo, izberite ležalnik in se prepustite razvajanju. Vsako jutro vas prav tako časa zajtrk iz naravnih, lokalnih in sezonskih sestavin, s katerimi se boste okrepčali za vse vaše nadaljne pustolovščine.

Hotel Sanje ob Soči

Foto: Booking.com

V elegantnem in sodobno urejenem hotelu Sanje ob Soči vas bodo pričakali z nasmehom in se po svojih najboljših močeh potrudili, da bo vaše bivanje nepozabno. Ponujajo vam namestitev v devetih apartmajih in devetih sobah (dvoposteljnih ali enoposteljnih), na vrhu hotela pa je prav posebna suite soba, ki ima prekrasen pogled na Bovec in na Kaninsko pogorje. V Sanjah ob Soči vas čaka tudi wellness & spa, kjer se lahko sproščate v savni ali jacuzziju, pri tem vas bodo pogostili s svežim sadjem in čajem. Ne manjka niti vinska klet, kjer imajo v ponudbi najboljša goriška vina. Pobliže vam jih lahko predstavijo na degustaciji, ki ji bodo posebno noto dodali še bovški in tolminski sir ter posebnosti iz kuhinje.

Garni hotel Dvor

Foto: Booking.com

Garni hotel Dvor je majhen, družinsko voden hotel, kjer se bodo potrudili po svojih najboljših močeh, da bo vaš obisk postal izkušnja, ki si jo boste želeli ponoviti. Zaradi svojega zaprtega, zaključenega ambienta, ponuja hotel intimno, prijazno atmosfero, s teras in balkonov pa se ponuja čudovit razgled na valovito briško pokrajino z vrhovi Alp v ozadju. Hotel Dvor ponuja šest modernih in svetlo opremljenih dvoposteljnih sob, ki zagotavljajo občutek sproščenosti in udobja. Predstavljajo kontrast zunanjosti Dvora, ki ohranja tradicijo stare briške arhitekture. Poleg sob lahko tukaj rezervirate tudi apartma. Dvor ima namreč pet udobnih apartmajev, ki so opremljeni z vsem, kar potrebujete za krajše ali daljše počitnice.

Dobra vila Bovec

Foto: Booking.com

Butični hotel Dobra Vila Bovec je našel svoj dom v zgodovinskem objektu, ki je bil svoj čas telefonska centrala. Danes je to elegantno urejen štirizvezdični hotel, ki s svojimi sobami piše nove zgodbe. Vsaka izmed sob ima svojo številko, ki pa nosi tudi poseben pomen. Tako je soba 69 namenjena vsem, ki se imajo radi (številki se namreč tako lepo objemata), soba 106 simbolizira drzno višino slapa Boka, ki je le nekaj ovinkov stran od Bovca, soba 136 dolžino reke Soče, ene najlepših smaragdnih rek Evrope, soba 2001 je mali spomin na film Odiseja 2001. Tukaj so še soba 1929, ki nas spomni na izid knjige Zbogom orožje Ernesta Hemignwaya, ki je v svojih mlajših letih pohajal prav po prizoriščih soške fornte, soba 50, ki simbolizira število ovinkov panoramske ceste čez Vršič, soba 2300 z nadmorsko višino Kanina, soba 501 je mali pozdrav “leviskam”, super šik džinskam, ki se jih je včasih hodilo kupovat v Italijo. Vse to dopolnjujejo soba 640, ki predstavlja globino najgloblje navpičnice na svetu (brezno Vrtoglavca na Kaninskih podih), soba 05, ki je spomin na zmage nepremagljivega alpskega smučarja Bojana Križaja in svetovnega zmagovalca Ingemarja Stenmarka ter na njune smučke, smučke vseh smučk, Elan RC 05 in pa soba 386, ki skriva pomen mednarodne klicne številke za Slovenijo in je hkrati neke vrste hvalnica “staršem” te zgradbe, ki so si pred mnogimi leti prav tukaj omislili zgraditi glavno telefonsko centralo med Rimom in Berlinom.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Domačija Alpine Homestead: oddih v objemu Triglavskega narodnega parka