fbpx

Kdo so največji zaslužkarji med igralci in igralkami?

To, da največje hollywoodske zvezde za snemanje filmov v svoj žep pobašejo enormne zneske denarja ni nič novega, a redko izvemo, koliko kdo dejansko zasluži. Do svežih številk se je dokopala revija Hollywood Reporter, ki je razkrila kdo na plačilni listi ''tovarne sanj'' na film zasluži največ. Preverimo, če velja splošno prepričanje zadnjih let, da zvezde niso več vredne toliko, kot so bile nekoč in da je nasploh ''filmska'' postavka za zvezdniške igralce in igralke padla.

Morda je v grobem res, da filmski igralci zadnja leta prejemajo nekoliko manjše honorarje za filme, a to ne pomeni, da bi morali na okope ali protestirati pred ”tovarno sanj”. Anketa, ki jo je opravila revija Hollywood Reporter med producenti, agenti in izvršnim osebjem namreč kaže na to, da vsaj šest igralcev na film zasluži najmanj 20 milijonov ameriških dolarjev, kar je toliko, kot je Hollywood izplačeval tudi v zlatih 90. letih, ko so si takšno ceno lahko privoščili številni, med njimi Mel Gibson, Tom Cruise in Kevin Costner. Klub 20 milijonov so se v današnjih časih pridružili Robert Downey Jr., Leonardo DiCaprio, Sandra Bullock, Angelina Jolie, Denzel Washington in Matt Damon, ki pa tak znesek ne dobijo za vsak film, ki ga posnamejo. Downeya Jr. je ček s tako številko prejel za Iron Mana, Damon jih bo toliko dobil za prihodnji film o Bournu.

Kdo so njavečji zaslužkarji med igralci?
Kdo so njavečji zaslužkarji med igralci?

Z najvišjo plačo se sicer lahko pohvali Leonardo Di Caprio, ki je za Volka z Wall Streeta vnaprej precej neverjetnih 25 milijonov (pogodba je sicer imela drobni tisk, a na koncu je to prava številka). Na krili uspeha Ostrostrelca se je cena močno dvignila tudi Bradleyu Cooperju, ki si lahko za film nadeja med 15 in 20 milijoni (15 jih je dobil za Prekrokano noč 3). Okoli tega zneska se sučeta tudi Ben Affleck in Channing Tatum, a slednjemu zna zbiti ceno neuspeh filma Jupiter v vzponu. V žanru akcije je ta trenutek nesporni vladar Dwayne Johnson, ki je za studie kokoš, ki nese zlata jajca. Temu primerno ima tudi ceno. Na film bo bogatejši za 14 do 15 milijonov (toliko je dobil za Herkula oziroma prihajajoči San Andreas), precej manj pa je bojda dobil za Hitre in drzne 7. Johnson je sicer v res imenitni družbi, saj so okoli njega oziroma njegove cene zbrane kar štiri igralke.

Sandra Bullock v filmu Gravitacija.
Sandra Bullock v filmu Gravitacija.

Sandra Bullock, Angelina Jolie, Melissa McCarthy in Jennifer Lawrence. Izmed njih je nenadkriljiva Bullockova, ki je s pogodbo (profit filma je bil vezan na njen zaslužek) za film Gravitacija svoj mošnjiček obogatila za neverjetnih 70 milijonov (20 jih je dobila za vlogo). Tudi njena soigralka v filmu Drzni par McCharthyjeva ni daleč zadaj. Obe sta tedaj dobili po 10 milijonov, medtem ko je Disney Angelini za vlogo zlobnice v Zlohotnici plačal 15 milijonov. Lawrencova je z vlogo v Igrah lakote: Kruto maščevanje poskrbela, da nikoli ne bo v skrbeh, če bo kaj za na mizo, kot je to skrbelo Katniss, saj si je ceno dvignila na 15 milijonov, čeprav toliko ne bo računala za vsak film.

PREBERITE ŠE: Forbesova lestvica: Največji zaslužkar med igralci ponovno Robert Downey Jr.

Leonardo DiCaprio v filmu Volk z Wall Streeta, v katerem je zaigrala tudi Katarina Čas.
Leonardo DiCaprio v filmu Volk z Wall Streeta, v katerem je zaigrala tudi Katarina Čas.

Vsi ti zneski sicer ne pomenijo, da so ti igralci najbolj vnovčljivi, se pravi, da so lastnikom filmskih studiev vsak dolar, ki so jim ga plačali, najbolj bogato povrnili. Je pa res, da sta plača igralca in zaslužek v filmskih blagajnah tesno povezana. Razen v primeru Adama Sandlerja.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!