fbpx

Kia Niro 2023: popolnoma spremenjena in ekološko usmerjena

Kia Niro; Foto: kianewscenter.com

Lahko bi rekli, da med malimi križanci, Kia Niro ni kaj dosti izstopala. Le to se bo povsem spremenilo z novo generacijo, saj gre za enega izmed tistih avtomobilov, ki je doživel tako veliko spremembo, da si stara in nova generacija sploh nista več podobni.

Kia Niro nove generacije si veliko podrobnosti deli s svojim konceptnim predhodnikom, Kio HabaNiro. Podobnosti lahko najdemo v žarometih, kontrastnemu zadnjemu stebričku, kot bumerang ukrivljenimi zadnjimi lučmi in dvobarvnih platiščih v obliki črke Y. Novi Niro ima zajetne zadnje stebričke, kar bo morda povzročilo kakšno nevšečnost pri vzvratni vožnji. Produkcijski model ima seveda normalna vrata, namesto stranskih kamer pa običajna ogledala.

Notranjost je prav tako na novo zasnovana in deluje modernejše, vzporednice pa lahko potegnem z novo Kio Sportage. Malce okorna prestavna ročica prejšnje generacije se je poslovila, nasledil pa jo je vrtljiv gumb, s katerim izbiramo prestave avtomatskega menjalnika. Stropne obloge so narejene iz recikliranih tapet, sedeži pa iz bio-plastike in iz evkaliptusove celuloze. Z mislijo na čistejšo prihodnost, so vratne obloge barvane z barvo na vodni osnovi, ki je brez okolju škodljivih snovi. Več tehničnih podrobnosti nove Kie Niro bo znanih v prihodnjem letu.

Dodatne Informacije

kia.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!