Kmečki turizem Mahnič

Zadnjič posodobljeno: :

Kmečki turizem Mahnič se nahaja blizu mejnega prehoda Dragonja v smeri proti Sv. Petru. Tako kot vse primorske kmečke gostilne imajo tudi tam široko ponudbo domačih specialitet. Njihov tipični meni je sestavljen iz mineštre, sira in pršuta, pečenega piščanca v krušni peči z zeljem in ...

Osnovne Informacije
Naslov

Kmečki turizem Mahnič
Dragonja 111
Sečovlje

Urnik

po dogovoru

Kontakt

(05) 672 23 00

Kmečki turizem Mahnič se nahaja blizu mejnega prehoda Dragonja v smeri proti Sv. Petru. Tako kot vse primorske kmečke gostilne imajo tudi tam široko ponudbo domačih specialitet. Njihov tipični meni je sestavljen iz mineštre, sira in pršuta, pečenega piščanca v krušni peči z zeljem in krompirjem ter biskvitnega kolača iz jabolk. Svojo ponudbo prilagajajo glede na letni čas, saj glavne sestavine pridelujejo sami ali jih odkupijo od sosednjih kmetov in s tem vzdržujejo svežo in domačo ponudbo. Prav tako se lahko pohvalijo s svojo vinsko kletjo, kjer vsako leto pridelajo šest različnih vrst vin. A kaj je tisto, zaradi česar se razlikujejo od ostalih gostiln v teh krajih? Poleg kakovostne hrane nas preseneti z nenavadnim pristopom in širokim kulinaričnim znanjem njihov kuhar Zoran Dokič, ki je svoje izkušnje pridobil s šolanjem pri velikih kuharskih mojstrih v Milanu, Torinu in Bruslju. S širokim znanjem je postal specialist za vegetarijansko in makrobiotično kuhinjo, njegova izbira sestavin in priprava jedi pa je osnovana na znanju ajurvede. Prav tako je eden redkih, ki zna kuhati tudi za tiste, ki so zboleli za celiakijo, boleznijo prebavil. Zaradi svojih izjemnih kulinaričnih spretnosti je kuhal tudi za eminentne goste, kot sta predsednika Janez Drnovšek in Jacques Chirac. Če si želimo zagotovili, da bomo deležni njegovih mojstrskih spretnosti, je zaželena predhodna najava, saj Zoran zaradi pestrega delovnika ni vedno prisoten v gostilni. Prav tako gostilna ni odprtega tipa, zato so rezervacije obvezne in pogojene z minimalnim številom – skupino 18 ljudi.

Prejšnje
Harambaša
Naslednje
Vila Bled

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Cuckoo Cups odpira Kukušnjak, prav posebno butično trgovino, kot je še ni bilo