Ko veš, veš: 20 neizpodbitnih znakov, da si našel pravo osebo

Zadnjič posodobljeno: :

Preprosto - ko veš, veš!

“Ko veš, veš.” To je stavek, ki ste ga že tolikokrat slišal. Ste se kdaj vprašali kaj naj bi pomenil? Kako točno veš?

Prava ljubezen zahteva nenehno delo, trud in razumevanje. To niso le metuljčki v trebuhu in hoja na oblakih. Vmes je sivo območje, ki vas na ojača ali zlomi.

Kako veste, da ste našli nekoga, ki je vreden vseh žrtev? Da je ob vas prava oseba, tista, ki vam bo pokazala, kaj je v resnici ljubezen?

Če želite ugotoviti, ali je to, kar imate, le zaljubljenost ali zdrav odnos v nastajanju, berite naprej.

Pravljice niso resnične, a ko končno začutite tisti klik z nekom, vas popolnost več ne skrbi. Ko ste s pravo osebo, se premikate najprej, ne glede na udarce, ki jih prinaša življenje in veste, da imate na tej poti ob sebi najboljšega spremljevalca!

Težko je zagotoviti popolno združljivost v vašem razmerju, spodaj zapisanih 20 znakov vam bo pokazalo, ali je tisto, kar imate, resnično ali le nekaj, kar bo izginilo ob prvi težavi.

1. Ne čutite potrebe, da bi skrivali katerikoli del sebe

Morda se prvič doslej počutite svobodno, imate občutek, da lahko pokažete svoj pravi – pristni jaz. Ne čutite več potrebe po skrivanju tistih delov sebe, ki bi se jih lahko druga oseba prestrašila.

Zakaj? Ker se ta oseba ne prestraši zlahka. Všeč jim je vaša domiselnost, vaša nezmožnost, da bi bili tiho, ko se razburite, in celo vaše nenadne spremembe razpoloženja.

Z njimi se počutite popolnoma osvobojene, da ste to, kar ste, ko ste skupaj. In to je znak, da ste našli svojo osebo.

2. Uživate v skupnem preživljanju časa, vendar imata tudi čas zase

Temelj za dobro partnerstvo je sposobnost uživanja v času, ko nista skupaj. V času, ki si ga vzameta vsak zase. Torej, da negujeta življenje, ki ga imata zunaj razmerja s svojimi prijatelji in družino. Na koncu dneva ste vi tisti, kamor se vračajo domov.

3. Imata iste cilje za prihodnost

Pomembno je, da sta sposobna razpravljati o prihodnosti. Če se eden izmed vaju pretvarja, da se vajini viziji spopadata in se zaradi tega izogiba pogovoru o njej – to ni dober znak. Če želite, da razmerje deluje, morata biti oba na isti strani.

Seveda o tem ne boste razpravljali na prvem zmenku. Toda sčasoma bi se o tem morala zrelo pogovoriti, saj nameravata skupaj preživeti življenje, mar ne? Zaslužite si nekoga, ki razmišlja in si predstavlja prihodnost na podoben način, kakor vi.

4. Vajini prepiri bodo redki, a pošteni

Veste, da ne gre za zmago. Prepir je namenjen iskanju skupne rešitve, ki bo koristila obema. Nihče ne bi smel oditi, kakor zmagovalec, saj pri tem gre – za vas in njih -proti problemu. Le malo parov to resnično razume, toda tisti ki, imajo največ možnosti, za dolgoročno partnerstvo.

Ko se pošteno prepirata, veste, da imate v srcu najboljše interese. Včasih med prepiri pomislite, kdo sploh je ta oseba, a tudi tedaj niti ne pomislite, da bi rekli kaj, za kar veste, da boste kasneje obžalovali – saj se sčasoma s pogovorom vse uredi.

5. Upoštevata mnenja drug drugega

Ko veš, da veš – to je eden najboljših primerov. Partner vas vpraša za vaše mnenje in ga dejansko upošteva. Nikoli ne boste počeli stvari, ne da bi se prej posvetovali z njimi, saj veste, da to ne deluje tako.

Ste enotna in cenite mnenje drug drugega o vsaki temi, ki zadeva vajin odnos.

6. Že od samega začetka ste začutili nenavaden občutek bližine

Že od tedaj, ko sta se srečala ste začutili nenavaden občutek bližine. Nekaj, česar še nikoli niste občutili. To vas je spodbudilo, da ste resnično nadaljevali to ljubezensko zgodbo. In izkazalo se je, da je to tisto razmerje, ki prinaša skupno staranje.

Občutek, v katerega ste potopljeni od prvega dne, se je le še okrepil. Danes jih imate še bolj radi, kakor ste mislili, da je mogoče. Niste si mogli predstavljati, da jih lahko ljubite še bolj kot takrat.

7. Oba se trudita, da bi razmerje uspelo

Največji temelj romantičnega odnosa je trud, ki ga morata vložiti oba partnerja in to je dvosmerna ulica. Če ste edini, ki se trudi prebiti skozi temne čase in je drugemu vseeno, takšen odnos ne bo nikoli preživel.

Ko pa ste s pravo osebo, je trud na obeh straneh resničen. Vedno je 50:50. V dneh, ko se počutite slabo je 80:20, ker so vedno tam za vas, da odstranijo breme z vaših ramen, ko jih potrebujete in obratno.

8. Nikoli ne preteče veliko časa, da se ne bi videla

Tudi, če morata vajin odnos preživeti razdaljo od Ljubljane do Portoroža, si vzameta čas in se redno videvata. Če sta minila dva tedna, eden od vaju skoči v avtomobil, da skupaj preživeta nekaj kakovostnega časa.

Zakaj? Ker, ko veš, da veš! Nekateri ljudje so vredni vsake razdalje. In nikoli vam ni padlo na pamet, da bi kaj takega vplivalo na vajin odnos. Tvoja ljubezen ima prednost pred vsemi kilometri.

9. Nikoli si ne dajeta praznih obljub

Nič ne govori bolj, da vas ima nekdo rad, kakor to, da je vedno tam nekje za vas. Ampak ne zato, ker mora, ampak zato, ker si resnično želi. Ne glede na to, kakšen je vaš dan, se boste potrudili, da se držite načrtov, ki sta si jih zastavila.

Seveda se morda kdaj zgodi, da ni mogoče, a to razumejo, saj vedo, da jih boste vedno imeli v mislih. Ne dajeta si praznih obljub, ampak si povesta vse tako, kakor je. Ni neumnih izgovorov, zakaj vam ne bo uspelo.

10. Nikoli ne občutite nostalgije, da bi bili samski

Ne pogrešate niti ene same osebe! Včasih pobrskate po svojih fotografijah v družabnih omrežjih iz preteklih dni in preprosto le čutite olajšanje, da ni več tako. Še nikoli se niste počutili bolje.

Počutite srečni, saj ne boste več hodili sami skozi življenje.

11. Spoznala ste družine in prijatelje drug drugega

Življenje se vam je spremenilo od tega: “Sploh ne vem, kdo si?” do “Kaj bi, za vraga, počel brez tebe!” Kdo bi si mislil, da boste srečali nekoga, s katerim se boste tako dobro razumeli in z njegovo družino. Zdi se vam, da je njegova družina tudi vaša družina.

Pred nekaj leti sploh niste vedeli, da obstajajo, zdaj pa imate na partnerjevi strani toliko ljudi, do katerih vam je mar. In to je znak, da ste spoznali pravo osebo. Obisk njene družine se vam ne zdi obremenjujoč. Ravno nasprotno! Z njenimi brati in sestrami ste razvili edinstveno vez in njihovi starši vas obožujejo.

12. Pokažete svojo ranljivost in obratno

Ne glede na to, kako ranljivi ste v bližini svojega partnerja, nikoli ne bo škodoval vaši samozavesti. Čisto v redu je, če ste zlomljeni in se počutite izgubljene. On bo vedno tam za vas.

Prava oseba vam nikoli ne bo dala občutka, da jih moti, ker ste žalostni. Razumejo, da ne bo vedno vse gladko in bodo vaša rama za jokanje.

13. Ni potrebe, da se tišina zapolni z besedami

Ne boste vedno imeli kaj povedati, ampak v tem je lepota. Sploh ne boste čutili potrebe. Ljudje, ki imajo močno čustveno in duševno povezanost, razumejo, da lahko uživate v tem, da ste skupaj, ne da bi se morali ves čas pogovarjati.

Tišina je prav tako prijetna kot pogovor. Ko prideš do kraja, kjer je to povsem normalno, tudi udobno, ni dvoma ali si s pravo osebo. Tišina pove vse.

14. Obstaja čustvena, duševna in fizična povezava

Med vami je resnična povezanost. Ko ste z njimi, je, kakor, da si bereta misli. Ko so oni žalostni, ste vi žalostni. Stvar je v tem, da jim niti ni treba reči. Vsakič to začutite.

So vaš najboljši prijatelj in ne predstavljate si več življenja brez njih. Verjetno so edina oseba na svetu, ki vas popolnoma razume. Nekateri mislijo, da vas, a ne drži, le ona vas pozna v globino. To je strašljivo, zastrašujoče in preprosto čudovito.

15. Zaupata si vse

Zaupali bi jim svoje življenje; to ni nikoli vprašljivo. Če bi bili v hudi situaciji in bi imeli samo en telefonski klic, bi jih poklicali, ker veste, da se bodo oglasili.

Nekako preprosto čutite, da ste najbolj varni v njihovih rokah. A niti ne znate natančno razložiti, zakaj.

16. Sprejemate njihove napake in pomanjkljivosti

Ali ne veste, da popolnosti ni? Ne glede na to, kako zelo se trudite, nikoli ne boste našli popolnega partnerja. Vedno bo obstajala tista moteča navada, ki je preprosto ne bodo mogli prekiniti.

Ko spoznate, da osebe ne morete spremeniti, takrat šele veste kaj je resnična ljubezen. Ljubezen je tam, kljub vsem napakam in pomanjkljivostim. Ljubezen je zmedena, a ko je resnična, vam preprosto ni mar za slabosti.

17. Zaradi njihove prisotnosti se počutite srečne in izpolnjene

Majhne stvari naredijo spremembo. Ne rabite velikih gest ali nenehnih izjav ljubezni. Potrebujete njih ob sebi – fizično. To je to.

Ko so ob vas, se počutite cele. Ničesar več ne potrebujete, ne želite ali hrepenite po. Njihova prisotnost je vse, kar boste kdaj potrebovali, da boste v življenju srečni. Morda se sliši neumno ali celo osladno, toda – ko veste, veste.

18. Drug drugega nasmejita

Drug drugega nasmejita, ne da bi se sploh trudila za to. Humor je pomemben del zdravega odnosa. Ne morete biti vedno resni. Kdo vas bo razveselil, ko vas življenje potiska navzdol?

Ko potrebujete nekoga, da vas dvigne, da vam poda roko, veste, koga poklicati. Z njimi smeh pride tako enostavno. To je zato, ker vas tako dobro poznajo.

19. Najbolj dolgočasne stvari so z njimi nadvse vznemirljive

Preprosta stvar, kakor je odhod v trgovino, se nenadoma zdi tako zabavna. Ko ste s pravo osebo, se boste zabavali, ne glede na to, kaj počnete. Vedno je zabavno. Ni vam treba niti ničesar povedati, in že se boste hihitali, vedoč, kaj mislijo.

20 .Njihova sreča je vaša sreča

Ko so oni žalostni, ste vi žalostni. Ko so srečni, ste srečni za njih do lune. Njihovo veselje vas naredi srečnejšo osebo in to je znak resnične ljubezni.

Ne potrebujete stalnih znakov naklonjenosti ali materialnih stvari. Vse, kar potrebujete, je vaš partner. Njihova sreča vam je najpomembnejša – takoj za vašo.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Ta astrološka znamenja so najslabša izbira za razmerje, saj so zelo posesivna!