9 stvari, ki jih lahko razumejo le tisti, ki živijo daleč stran od svoje družine

Zadnjič posodobljeno: :

"Družina, kjer se življenje začne in se ljubezen nikoli ne konča." - Neznani avtor

Ljudje se zaradi najrazličnejših stvari ločijo od svoje družine. Včasih je to delo, šolanje, včasih pa želja po potovanjih. Ko vas ni doma, se vaš pogled na svet spremeni.

Včasih se boste počutiti osamljene, a kamorkoli greste, vas potolaži misel, da bo duh vaše družine vedno v vas.

Kaj vam prinese ločitev od družine?

1. Začnete razmišljati s svojo glavo

Družina je steber, ki vam nudi čustveno in duhovno podporo, ko jo potrebujete. Ko se odmaknete od nje, začnete stvari videti iz svojega zornega kota in pričnete skrbeti zase.

2. Počutite se izključene iz družinskih dogodkov

Naj gre za rojstne dneve ali obletnice, počasi začenjate pozabljati, kako pomembni dogodki se praznujejo v vaši družini. Verjetno boste mami na Skypu ali Facebooku čestitali za njen rojstni dan, vseeno pa boste pogrešali veselje, ki ste ga občutili, ko ste z družino praznovali velike dogodke.

3. Počitnice izkoristite za njihov obisk

Medtem, ko drugi počitnice vidijo kot čas za počitek od družine, je za vas dopust čas, ki ga izkoristite za obisk svoje družine. Pa vendar se vam vedno zdi, da so te počitnice nekako nedokončane, ker nikoli nimate dovolj časa, da bi bili z družino in da bi se odpočili.

4. Znate se prilagoditi novemu okolju

V novem okolju ste se uspeli prilagoditi in se počutite dobro. Imate se za svetovljana, saj veste, da lahko preživite brez stalne podpore družine. Ste neodvisni, pogumni in močni, ne glede na to, kam vas vrže življenje.

5. Včasih vas prevzame nostalgija

Nostalgija po domu ima za vsakega človeka drugačen pomen, vendar večina meni, da je dom tam, kjer je družina. Pogrešate hrano, smeh, vzdušje in resnično želite biti z družino. Včasih ta boj z nostalgijo doživljate, kakor nekakšno žrtev z vaše strani.

6. Razumete in cenite pomen besede družina

Nekje na poti ste spoznali, kaj pomeni družina. Pogrešate ljubezen in podporo, ki ste jo imeli, ko ste bili z njimi. Z veseljem se spomnite lepih trenutkov, ki ste jih preživeli skupaj. Všeč so vam ljudje ob katerih se počutite, kakor doma.

7. Včasih dvomite, ali ste se pravilno odločili

Včasih razmišljate o svojem življenju in se sprašujete, ali je bila odločitev, da odidete tako daleč od doma – prava. Zavedate se, da je to nova faza v vašem življenju, in da potrebujete čas, da se navadite na osamljenost ter se naučite sami reševati svoje težave.

8. Začnete videti razlike med ljudmi in kraji

Postalo vam je jasno, da družino sestavljajo ljudje, ne pa kraj. Poskušate ostati v stiku in se čim pogosteje pogovarjate. Drugi kraji vam ne bodo nikoli pomenil toliko, kakor čas, preživet z družino.

9. Vaš odnos z družino se nenehno razvija

Če bi ostali z družino, se vaš odnos ne bi nikoli razvil na ta način. Ko se ločite od drugih družinskih članov, se vaš odnos z njimi razvije in dobi novo obliko. Včasih vas starši nehajo obravnavati kot otroka in vas začnejo videti – kot resno odraslo osebo.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Kaj se zgodi, če vedno govorite resnico?