Kolekcija H&M Fall Fashion 2020: lepota recikliranih materialov

Zadnjič posodobljeno: :

Kolekcijo H&M Fall Fashion 2020 sestavljajo kosi po navdihu čudovito krojenih čipkastih oblek iz 30. let prejšnjega stoletja, ki raziskujejo lepoto in inovativnost recikliranih materialov. To je še en korak k cilju podjetja H&M, da do leta 2030 uporablja le reciklirane in trajnostno pridobljene materiale.

V kolekciji H&M Fall Fashion 2020 je na voljo osem kosov, vsi z vintage detajli, kot so napihnjeni rokavi in naborki ter moderni, voluminozni kroji. V barvni paleti umazano bele in močne črne kot kontrast, so čipke, žakard in volna narejeni iz bolj trajnostno pridobljenih materialov, kar odraža H&M-ovo stalno zavezanost k vedno bolj trajnostni modni prihodnosti.

Z nosljivo kombinacijo – “oversized” krojenim plaščem, ki se nosi čez čipkasto obleko s škornji – nova sezona govori o iskanju moči v brezčasnih dizajnih. Kolekcija H&M Fall Fashion 2020 to poudarja z mešanjem vintage silhuet z modnim modernim dizajnom v dolžinah oblek, ki segajo od mini do maksi, skupaj z dolgim plaščem z dvorednim zapenjanjem. Celotna kolekcija je ponosno zasnovana na bolj trajnostno pridobljenih materialih – reciklirani poliester, reciklirani najlon in reciklirana volna izvirajo iz tekstilnih odpadkov, plastičnih odpadkov ali mešanice med njimi. S tem dajejo novo življenje starim steklenicam PET, starim oblačilom ali ostankom tekstila. Danes je kar 57 odstotkov materialov, ki jih skupina H&M uporablja za izdelavo oblačil, organskih, recikliranih ali kako drugače trajnostno pridobljenih.

Kolekcija bo 10. septembra na voljo v prodajalnah po vsem svetu in na hm.com.

Dodatne Informacije

hm.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
BASF financira trajnostno naravnane startup ideje iz Slovenije ter širše regije