fbpx

Kolekcija H&M Fall Fashion 2020: lepota recikliranih materialov

Kolekcijo H&M Fall Fashion 2020 sestavljajo kosi po navdihu čudovito krojenih čipkastih oblek iz 30. let prejšnjega stoletja, ki raziskujejo lepoto in inovativnost recikliranih materialov. To je še en korak k cilju podjetja H&M, da do leta 2030 uporablja le reciklirane in trajnostno pridobljene materiale.

V kolekciji H&M Fall Fashion 2020 je na voljo osem kosov, vsi z vintage detajli, kot so napihnjeni rokavi in naborki ter moderni, voluminozni kroji. V barvni paleti umazano bele in močne črne kot kontrast, so čipke, žakard in volna narejeni iz bolj trajnostno pridobljenih materialov, kar odraža H&M-ovo stalno zavezanost k vedno bolj trajnostni modni prihodnosti.

Z nosljivo kombinacijo – “oversized” krojenim plaščem, ki se nosi čez čipkasto obleko s škornji – nova sezona govori o iskanju moči v brezčasnih dizajnih. Kolekcija H&M Fall Fashion 2020 to poudarja z mešanjem vintage silhuet z modnim modernim dizajnom v dolžinah oblek, ki segajo od mini do maksi, skupaj z dolgim plaščem z dvorednim zapenjanjem. Celotna kolekcija je ponosno zasnovana na bolj trajnostno pridobljenih materialih – reciklirani poliester, reciklirani najlon in reciklirana volna izvirajo iz tekstilnih odpadkov, plastičnih odpadkov ali mešanice med njimi. S tem dajejo novo življenje starim steklenicam PET, starim oblačilom ali ostankom tekstila. Danes je kar 57 odstotkov materialov, ki jih skupina H&M uporablja za izdelavo oblačil, organskih, recikliranih ali kako drugače trajnostno pridobljenih.

Kolekcija bo 10. septembra na voljo v prodajalnah po vsem svetu in na hm.com.

Dodatne Informacije

hm.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!