To je Xbox Series S: Microsoft razkril svoj najmanjši Xbox

Od razkritja je Microsoftova zvezda prihajajoča konzola Xbox Series X. To je, po njihovih besedah, “najmočnejša kozola doslej” in izjemno ambiciozen projekt. In čeprav se je že nekaj časa špekuliralo o njegovem manjšem bratu, so bile podrobnosti o omenjeni skrivnosti konzoli redke - vse do zdaj! To je Xbox Series S!

Z razkritje svoje kozole Xbox Series S je Microsoft končno prekinil ugibanja in enkrat za vselej potrdil podrobnosti o svojem drugem prihajajočem Xboxu. Nova serija S je za 60 odstotkov manjša od paradnega konja – serije X – in cenovno dostopnejša. A samo zato, kjer je cenovno ugodnejša alternativa večjemu bratu, to še ne pomeni, da serija S sama po sebi ni zmogljiva. Konzola ponuja 512 GB prostora za shranjevanje in igranje pri ločljivost 1440p pri 120 sličicah na sekundo. To pomeni, da bo sposoben poganjati vse igre, ki bodo prilagojene za naslednjo generacijo. Na voljo bo tudi predvajanje vsebin v 4K in pa podpora za napredno senčenje (ray tracing). Tako Xbox Series S kot Series X bosta imela tudi rahlo spremenjeni krmilnik – nekoliko drugačne tipke in tudi povsem novo tipko za neposredno deljenje vsebin.

Xbox Series S bo na voljo od 10. novembra dalje za okoli 300 evrov.

Dodatne Informacije

xbox.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!