Koncert: izjemni Tindersticks se vračajo v Kino Šiška (maj / 2020) / PRESTAVLJENO

Vrhunski Tinderstick, ki bodo kmalu odkljukali že tri dekade delovanja, se vračajo v Slovenijo. Svoj sloves izjemnega koncertnega benda so na naših tleh potrdili že štirikrat, nazadnje leta 2016 ob predstavitvi albuma The Waiting Room. Maja 2020 prihajajo z novo, že enajsto ploščo, katere izid je napovedan za letošnji november.

Pomembne Informacije
Kdaj?

Kje?

Kino Šiška, Ljubljana

Organizator

Kino Šiška

Dogodek na Facebooku

Povezava

Vstopnina

predprodaja 18,00 €, na dan dogodka 22,00 €

Legendarna zaseba Tindersticks, ki pod tančico temačnosti raziskuje teksture in čustva lastnega glasbenega izraza, že od samih začetkov, od drznega dvojnega debija leta 1993, niza same presežke. Omeniti velja tudi duete z Isabello Rossellini, Jehnny Beth (Savages) in Lhaso de Sela ter večletno sodelovanje z režiserko Claire Denis – nazadnje v filmu Visoka družba (High Life, 2018).


Maja 2020 se vračajo v petčlanski postavi, predstavili pa bodo svojo enajsto ploščo No Treasure But Hope, ki bo izšla novembra letos. Na kritke in odzive na nov album bomo morali še malce počakati, a če gre soditi po predhodnikih, lahko pričakujemo še eno mojstrovino benda z značilnim, prepoznavnim zvokom, ki pa mu vseeno uspeva vsako novo ploščo navdati s povsem samosvojim karakterjem.

Dodatne Informacije

Več informacij:
tindersticks.co.uk

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!