fbpx

Kranjska Gora: raj za ljubitelje aktivnosti in narave

Športne aktivnosti v kranjski Gori

Foto: Envato

Kranjska Gora ne privablja obiskovalcev le ob smučarski sezoni ali v poletni vročini, temveč je nadvse priljubljena počitniška destinacija tudi v jesenskih mesecih. Malce bolj drzni lahko skočit na kolo, tisti željni miru pa se podate po kateri izmed čudovitih pohodniških poti. Za konec smo izbrali še dve kranjskogorski nastanitvi, v katerih vas odprtih rok sprejmejo tudi s turističnimi boni.

Juliana Bike

Juliana Bike je krožna daljinska turno kolesarska pot se vije po robu Julijskih Alp in vsebuje sedem etap. Te si sledijo v obratni smeri urinega kazalca, vsaka meri v povprečju 40 kilometrov, skupaj pa kar 290 km. Njihova višinska razlika znaša kar 8500 metrov, zato so kot nalašč za vse, bolje pripravljene kolesarske navdušence. Juliana Bike vas bo popeljala po lokalnih cestah, kolesarskih stezah, gozdnih poteh in kolovozih, ves čas pa boste lahko opazovali in občudovali neokrnjeno naravo v okolici.

Foto: kranjska-gora.si

Pravljična pot 10 koč

Nadvse priljubljena pohodniška pot združuje 10 koč, številne znamenitosti in razgledne točke. Pot je dolga nekaj več kot 40 km in jo lahko prehodite v 4 etapah iz Kranjske Gore ali pa se odločite za različico, v kateri dvakrat prespite v udeleženih kočah in jo tako prehodite v treh dneh. V TIC Kranjska Gora in v kočah vam je na voljo zgibanka, ki vsebuje podatke o kočah in odpiralnih časih, na njeni hrbtni strani pa najdete prostor namenjen žigom.

Foto: kranjska-gora.si

Ferata Mojstrana

Vsi, ki cenite dan preživet med skalami, ste zagotovo že slišali za ferato v Mojstrani. Priljubljeno zbirališče ljubiteljev plezanja, se nahaja nad Mojstrano, v ostenju Grančišča. Zavarnovana plezalna pot omogoča nove izkušnje v skalnatem svetu, izbirate pa lahko med različnimi zahtevnostmi na dveh različnih feratah. Ena je primerna tudi za začetnike, na vrhu pa ste poplačani s čudovitim razgledom na bližnje Julijske Alpe in Karavanke.

Foto: kranjska-gora.si

Virtualna izkušnja slovenskih gora

V slabem vremenu ali pa enostavno takrat, ko si zaželite še kaj drugega kot aktivnosti v naravi, obiščite Planinski muzej, kjer se boste podučili o kulturni dediščini slovenskega gorništva in planinstvi. V sklopu muzeja pa lahko poletite tudi nad najvišjimi slovenskimi vrhovi, se spustite z vrha Triglava in uživat v prekrasnih razgledih doline Vrata, virtualno seveda. V virtualni resničnosti lahko namreč skočite na kar 30 slovenskih vrhov.

Foto: kranjska-gora.si

Poleg naštetih atrakcij Kranjska Gora nudi še mnogo več, od ziplina, kolesarskih poti, do tenisa in paintbala. Ker aktivnostim ni videti konca, smo izbrali za vas tudi dve namestitvi, če se boste odločili obisk podaljšati še za kakšen dan.

Vila Triglav

Garni hotel Vila Triglav stoji pod najlepšimi vrhovi Julijskih Alp in se razgleduje na smaragdno jezero Jasna. Ponaša se z notranjim bazenom in finsko savno, ter udobnimi sobicami, v katerih se zbudite obdani z naravo in krasnimi razgledi. V sklopu vile je tudi manjša kavarna z zimskim vrtom in terasa s pogledom na jezero Jasna.

Apartmajska hiša Berghi

Na mirni lokaciji, v bližini gozda in potoka Pišnica se nahaja Apartmajska hiša Berghi. Stoji tik ob kolesarski poti, ki povezuje Gozd Martuljek in Kranjsko Goro, do smučišča pa jo loči le nekaj sto metrov. Prenovljene in udobne sobe se pohvalijo z lično opremo, v ponudbi pa najdete tudi apartmaje za od dveh do desetih oseb.

 

 

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!