fbpx

La Sultana (Marakeš): butični hotel z najboljšo strešno teraso v mestu

Foto: Booking.com
Zadnjič posodobljeno:

Le Sultana je veličasten hotel, v katerem se prepletata 1001 noč ter veličastna arhitektura orienta.

La Sultana je razkošen butični hotel v osrčju marakeške medine, znotraj starega mestnega obzidja, je sestavljen iz petih sosednjih riadov, od katerih se vsak ponaša s svojim edinstvenim značajem. Petzvezdični hotel se ponaša z mešanico maroške in andaluzijske arhitekture obdajajo pa ga čudoviti vrtovi s fontanami. Hotel ima 28 individualno zasnovanih sob in apartmajev, vsaka s svojim edinstvenim značajem in šarmom.

Foto: Booking.com

La Sultana

Sobe v hotelu so prostorne in elegantne, opremljene v tradicionalnem maroškem slogu z dekorativnimi ploščicami, bogatimi tkaninami in čudovitim pohištvom. Vsaka soba je opremljena s sodobnim udobjem, vključno s klimatsko napravo, televizijo z ravnim zaslonom in mini barom.

Nekatere sobe imajo tudi kamin, zasebni balkon ali teraso in ločen dnevni prostor. Kopalnice so prostorne in razkošne, z marmornimi zaključki, kadjo in ločeno prho.

La Sultana se ponaša z bujnim 2000 kvadratnih metrov velikim strešnim vrtom – največjo strešno teraso v marakeški medini – ki vključuje vse od prostorov z mezze bari in kuhalnic do mini bazena in bivalnih prostorov, polnih rastlin, s pogledom na gorovje Atlas.

Hrana je lokalno navdahnjena in, kjer je to mogoče, lokalnega izvora, ne glede na to, ali gre za sestavine iz lastnih ekoloških vrtov La Sultane ali lokalnih tržnic. Hotel ima tri bare in restavracije: The Odette Rooftop Bar & Mezzé, La Table du Souk in La Table de La Sultana, kjer vsak večer strežejo francoske in maroške večerje na romantični terasi ob bazenu.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.