fbpx

Legende Automobiles R5 T3: čisto posebna 5-ka

Legende Automobiles R5 T3 je preizkušen in uspešen recept iz osemdesetih let, ki je izdatno začinjen z moderno tehnologijo.

Zaradi vse večjega ukinjanja motorjev na notranje izgorevanje in posledičnega prehoda na električni pogon, trda prede tudi tako imenovanim ″hot hatch-em″. A vsem navkljub še obstajajo podjetja, ki bodo ohranjala duh žepnih petard še kako živ. Legende Automobiles je eno izmed takih podjetij, ki si je zamislilo prenovo legendarnega Renault 5 Turbo. R5 T3 tako predstavlja moderno interpretacijo klasike iz osemdesetih let, ki je med drugim tudi prava paša za oči. Ročno izdelana karoserije je v večini narejena iz ogljikovih vlaken in dodatno razširjena, da lahko ″obuje″ platišča velikosti 16- in 17-palcev.

R5 T3 ima moderne žaromete LED, ki ohranjajo klasično, do danes nezamenljivo kvadratno obliko. Tudi tokrat so tukaj zračne odprtine na boku avtomobila, ki so poleg funkcije hlajenja motorja, še poklon legendarnima modeloma Turbo 1 in Turbo 2. Na preteklost spominja oglata izpušna cev, ki markantno zaznamuje zadek avtomobila. Notranjost ostaja minimalistična, a je popolnoma prenovljena, voznik pa ima namesto klasičnih kazalnikov na voljo digitalni zaslon za prikaz le teh. Moderni časi so botrovali tudi moderni dvopodročni klimatski napravi, tanjšim sedežem in športnim varnostnim pasovom.

Za prednjimi sedeži je vgrajena varnostna kletka, pod seboj pa skriva ″klasični″ bencinski motor s 400 konjskimi močmi. V primerjavi s predhodnikom, 158 konjskih moči, lahko govorimo o izdatnem izboljšanju. Prenos se vrši na zadnji kolesni par, za prestavljanje pa je na voljo sekvenčni ali ročni menjalnik. V šestih letih proizvodnje so naredili 1.820 primerkov modela Turbo 1 in 3.167 primerkov modela Turbo 2. Glede na to, da se je veliko avtomobilov razbilo že v osemdesetih in devetdesetih letih, ciljajo pri Legende Automobiles na dokaj majhno skupino ljudi, pa še ti se morajo biti pripravljeni odreči svoji klasiki, če si želijo moderne interpretacije legendarne 5-ke Turbo.

Dodatne Informacije

legendeautomobiles.fr

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!