LG Wing: najbolj edinstven telefon leta 2020

Zadnjič posodobljeno: :

Podjetju LG pametni telefoni z dvema zaslona niso tuji, vendar pa je podjetje pravkar predstavilo svojo najdrznješo napravo - LG Wing! To je pametni telefon z vrtljivim zaslonom, ki ponuja popolnoma nove zmogljivosti.

Novi pametni telefon LG Wing je navdihujejo trenutni trendi pametnih telefonov z dvojnim zaslonom, kot sta G8X ThinQ in Velvet, skupaj s klasičnim vrtjivim LG VX9400, ki ga je LG predstavil pred dobrim desetletjem. Wing bo prva naprava pod LG-jevo novo blagovno znamko Explorer Project, katere cilj je poiskati načine, kako “vdahniti novo življenje temu, kar dela pametni telefon”.

Najbolj zanimiva lastnost modela LG Wing sta seveda dva OLED-zaslona. Prvi je standarni 6,8-palčni glavni zaslon brez okvirja ali zarez (namesto tega se je LG odločil za “pop-up” lečo), drugi pa je 3,9-palčni zaslon, ki se nahaja pod glavnim zaslonom. In prav ta je tisti, ki naredi LG Wing najbolj edinstven telefon leta 2020. Namesto, da bi se zaslona zložila v dve polni ploskvi en na drugega, se glavni zaslon Winga zavrti naokoli in navzgor (pri tem tvori obliko kot kocka T pri Tetrisu) in s tem razkrije drugi zaslon.

In LG ne skriva svojih ambicij za funkcionalnosti, ki jih takšen zaslon prinaša. Ideja namreč je, bo uporabnik v “vrtljivem načinu” lahko uporabljal glavni zaslon za kakršnokoli primarno nalogo, medtem ko bo drugi zaslon služil kot dodatno okno za drugo aplikacijo ali razširjeno funkcionalnost. LG si je tudi zamislil, da bi med uporabo kamere sekundarni zaslon uporabljali za nadzor le-te. Če ga obrnemo “na glavo”, lahko glavni zaslon uporabimo kot širokozaslonsko tipkovnico, niz sporočil pa se prikazuje v manjšem, navpičnem zaslonu. Veliko tega bo seveda odvisno od zunanjih razvijalcev aplikacij in dejstva, ali bodo drugi zaslon sprejeli ali ne. V nasprotnem primeru bo ta res kul funkcija omejena samo na lastno programsko opremo LG.

Zaslona bomo še lahko vedno uporabili za zagon dveh aplikacij, eno ob drugi, na primer igrali mobilno igro na glavnem zaslonu, medtem ko bomo na drugem zaslonu “streamali” prijateljem, ali pa prebirali Twitter, medtem ko bomo gledali nogometno tekmo.

LG Wing

LG Wing pa ne bo treba uporabljati le v ležečem formatu – LG je prav tako navdušen nad uporabo glavnega zaslona v standardnem, “potretnem” načinu, pri čemer sekundarni zaslon služi kot pomožni zaslon, medtem ko se premikamo po Googlovih zemljevidih ali prebiramo dokument. Sekundarni zaslon pa lahko tudi onemogočimo s funkcijo “grip lock”, kar nam omogoča, da ga na primer uporabimo kot držalo za gledanje filma.

Edinstven faktor oblike Winga vodi tudi do ene najzanimivejših lastnosti telefona: do načina “gimbal mode”, ki omogoča, da se sekundarni zaslon uporablja za oprijem, skupaj s krmilniki za nastavitev kamere. LG je na zadnjo stran dejansko vključil namensko ultraširoko kamero za zajem posnetkov, medtem ko je glavni zaslon v vtrljivem ležečem načinu. Opremljen je tudi z novim senzorjem Hexa Motion, za katerega podjetje pravi, da pomaga preprečevati motnje med zajemanjem vsebin. LG Wing lahko prav tako snema v dvojnem načinu, kar pomeni, da hkrati zajema video s sprednje in zadnje kamere.

Očitno je, da je tukaj toliko gibljivih delov, da obstaja kar nekaj pomislekov glede trajnosti in dolgoživosti. LG pravi, da se zaveda teh pomislekov in obljublja, da bo LG Wing zdržal, sicer pa že delajo tudi na ovitkih, ki bodo združljive z vrtljivim dizajnom.

Preostala strojna oprema modela LG Wing je dokaj običajna. Na voljo je procesor Snapdragon 765G z vgrajenim Qualcommovim modeom X52 za podporo omrežju 5G, 8 GB RAM-a, 265 GB prostora za shranjevanje, baterija s 4.000 mAh, senzor prstnih odtisov na zaslonu in podpora za brezžično polnjenje. Največja opustitev je seveda vodotesnost, nekaj, kar bi lahko pričakovali pri telefonu s toliko gibljivim deli. LG Wing ima še “pop-up” kamero z 32 MP, skupaj s trojnim sistemom kamer na zadnji strani naprave. Na voljo je glavna kamera s 64 MP, “navadna” ultraširoka kamera s 13 MP in pa zgoraj omenjena ultraširoka kamera “gimbal mode” z 12 MP, ki je namenjena ležečemu načinu.

Datum izdaje telefona LG Wing na evropskem trgu in cena še nista razkrita.

Dodatne Informacije

lgelectronics.si

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Samsung Galaxy S20 Fan Edition: priljubljene funkcije po dostopni ceni