Zakaj ne bi smeli izgubljati energije in dovoliti, da se nam drugi smilijo: se vi komu smilite?

Zadnjič posodobljeno: :

Spoštujte se in se imejte radi!

Gotovo vam je že kdo rekel ali ste nekje prebrali, da je ena najpomembnejših stvari, ki se jih morate naučiti v življenju, da ne zapravljanje časa in energije za ljudi, ki jih ne morete osrečiti. In imajo prav – nikomur še ni uspelo, tudi vam ne bo!

Ne trudite se, da bi bili vsem na razpolago. Ta želja dobesedno meji na norost, saj boste na koncu postali sovražnik vseh, predvsem pa svoj. Edino, kar lahko storite je, da ste nekdo, v prisotnosti katerega se ljudje dobro počutijo, da opazijo, da jih cenite, spoštujete in spodbujate.

Naučite se, da ne izgubljate časa in energije za iskanje svojih pravic v svetu. Naj se vam ne smili vsak in ne jokajte nad usodo nekoga drugega. Nehajte prevzemati skrbi nekoga drugega. Tisto, kar mislite, da lahko dobite, morate najprej dati, potem pa je vprašanje časa, kdaj boste dobili tisto, kar potrebujete in želite.

Ko boste svoj čas in energijo usmerili v ustvarjanje kotička, kjer bo prioriteta vaš osebni mir, se boste odpovedati vsemu drugemu. Naučite se, da ne izgubljate časa in energije za mnenja drugih. Vas vprašajo za vaše mnenje, gledajo, kaj vi želite, ali so pozorni na vaše občutke?

Ustvarite si kotiček, kjer bo prioriteta vaš osebni mir!

Ni sebičnost, če se želite zaščititi pred čustvenimi in duševnimi plenilci tega sveta, to je zakon preživetja. Spoštujte se in najdite v življenju dostojanstvo, ki si ga zaslužite. Mir, s katerim se boste vsak dan z veseljem prebujali in šli k naprej k svojim ciljem.

Naučite se, da ne izgubljate časa in energije za zgodbe drugih. Ne opazujete, kaj drugi počnejo ali ne počnejo. Ne ukvarjajte se z zmagami in porazi drugih. Ne ozirajte se na napake drugih. Edino, kar lahko storite, je, da ste drugim zgled.

Ko zasijete s svojim življenjem, je vaš prispevek k spremembi nekoga drugega največji. Če s svojimi pomanjkljivostmi poskušate spremeniti pomanjkljivosti drugih – ne boste dosegli ničesar.

Naučite se, da ne izgubljate časa in energije za tisto, kar ni pod vašim nadzorom, in nenadoma se boste osredotočili le na tisto, kar je … in spremembe bodo neizogibne.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Najboljši podcasti 2020: podcasti za čuječnost, s katerimi se boš umiril in odplaknil stres