LG Velvet: nov pametni telefon, nov veter blagovne znamke LG

Pred skoraj tednom dni je družba LG uradno razkrila, da bo 7. maja v celoti predstavila svoj nov pametni telefon LG Velvet. Slednji nadomešča serijo G Thinq in je hkrati prvi pametni telefon v okviru nove strategije blagovne znamke, da bi končno svetu dokazala, kako dobre telefone pravzaprav uspejo pripraviti. Tako je včeraj je LG na svojem kanalu na YouTubu objavil video telefona, ki nam dodobra prikaže zasnovo oblikovanja iz vseh zornih kotov. Poleg tega je ta videoposnetek tudi potrdil in prikazal, da gre za pametni telefon srednjega razreda. Torej tisti, ki, kot že prej omenjeno, nadomešča serijo G Thinq.

LG Velvet ima ogromen zaslon, ki bo meril kar 6,8 palca in bo v nekoliko drugačnem razmerju kot smo ga vajeni, in sicer 20:5,9. Seveda zna LG zna delati odlične zaslone, zato ne dvomimo, da bo izkušnja več kot dobra. Na vrhu je tudi že skoraj standardizirana zareza telefonov v srednjem razredu v obliki solzice, v kateri se skriva selfie kamera s kar 16 MP. Ko smo že pri kamerah, so slednje eden glavnih adutov pri skoraj vsakem novem telefonu in pri LG-ju tudi to niso prepustili naključju. Glavni senzor bo imel 48 MP in tehnologijo dupliciranja pikslov,  družbo mu bo delal širokokoten objektiv z 8 MP ter globinski senzor s 5 MP.

Telefon naj bi poganjal procesor Snapdragon 765 s podporo 5G in 4.300 mAh baterija, ki jo boste lahko hitro napolnili s kar 30 W. Seveda boste lahko telefon polnili tudi brezžično. Pri LG podpirajo standard IP68 (zaščita pred vdorom trdih delcev in vode), ki je pravzaprav stalnica telefonov LG. Tako bo lahko LG Velvet brez težav “namočen” in ne bo odpovedal.

Zopet so poudarili svojo odličnost pri zvoku, saj naj bi telefon prinašal velikokrat podcenjen stereo zvok, ki bo telefon spremenil v pravi mali osebni kino.

LG je tokrat svojega novinca zapakiral v precej prepoznaven dizajn. S tem mu je nadel novo zgodbo.
LG je tokrat svojega novinca zapakiral v precej prepoznaven dizajn. S tem mu je nadel novo zgodbo.

LG je tokrat stavil na prepoznaven dizajn. Je enostavno drugačen! In tako je pravilno, saj so v preteklosti vselej odlično tehnologijo na žalost zapakirali v precej neprepoznaven in konzervativen dizajn. Tokrat so drznejši! Telefon je samosvoj in zapeljiv. Tako, kot je drzen in zapeljiv žamet! A je vprašanje je, kako drzna bo tudi cena novinca. Tu se namreč prav letos lomijo kopja. Sodeč po predhodniku LG G8s ThinQ bi lahko Velvet na police slovenskih trgovcev prišel po ceni 650 evrov.

Dodatne Informacije

lgmobile.si

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Samsung Galaxy Z Fold2 5G: izboljšano delovanje za popolnoma drugačno mobilno izkušnjo