20140917_180237i
Utrip mesta · kulinarika

Vsi ljubitelji kave, pozor! V centru mesta se je na Kongresnem trgu odprla nova trgovina Espresso, ki nam bo postregla s kavo Illy, čaji Dammann Frères ter prečudovitimi kavnimi aparati.

ESPRESSO Kongresni trg
Kongresni trg 6
Ljubljana
(01) 425 68 73 in 041 320 291
Od ponedeljka do petka: 9.30-19.00
V soboto: 9.00-19.00

Pred kratkim je na Kongresnem trgu zaživela trgovina ESPRESSO, ki nam ponuja več, kot ime namiguje. Res je, v prvi vrsti nam ponuja kavo Illy in kavne aparate. V svoji ponudbi pa se lahko pohvali tudi s čaji Dammann Frères, čokolado DOMORI, skodelicami in darilnimi kompleti ter priborom za pripravo in serviranje kave.

Kava Illy je ena sama mešanica, sestavljena iz najboljših zrn vrste Arabica. Če ste dober poznavalec kave boste v kavi  zaznali aromo čokolade, popečenega kruha, medu in karamele s sledovi mandljev. Dober espresso, pripravljen doma, zahteva dober kavni aparat. V aparatih X1, X7, najnovejšem modelu Y1 in Y3 sta združena lep dizajn in uporabnost, ki imata gotovo vpliv tudi na estetiko našega doma ter okus v ustih.

PREBERITE ŠE: Smrekarjev hram – kakovostna ljubljanska restavracija

Illycaffè vrednote svoje kave posreduje tudi prek avtorsko oblikovanih skodelic, da bi tako ustvaril novo doživetje v kulturi pitja espressa. Skodelice in kavo Illy lahko kupite v obliki darilnih kompletov v ličnih škatlah kakovostne izdelave. V kompletih so skodelice za espresso ali cappuccino, samostojno ali skupaj s pločevinkami mlete kofeinske kave.

Tradicionalna in prestižna znamka Dammann Frères vsem ljubiteljem čaja ponuja posebno vrednost, izvirne čaje in domiselne proizvode.

Čokolade DOMORI so narejene iz čiste, s trsnim sladkorjem sladkane kakavove paste brez emulgatorjev, umetnih arom in drugih dodatkov. Svetovno znan proizvajalec je znan po svojih cru čokoladah, narejenih iz iste aromatične sorte kakava ali iz kakava iste lokacije (Venezuela, Peru, Madagaskar in Ekvador).

bistro zvezda hladna predjed TR Teden restavracij – slovensko kulinarično gibanje PicMonkey Collage Kulinarični vodič: 5 najokusnejših načinov uporabe pomake guacamole 184_1granola_cereal Recept: Zdravi kosmiči za zajtrk brez glutena Mushroom soup Prijavi se: Kuharska akademija – CITY CHEF – Jesenske dobrote ·