BPu-du2332
Utrip mesta · kulinarika · Utrip mesta · lokali

V Novem mestu je svoja vrata široko odprla Hiša Fink. Z globokim spoštovanjem do dediščine in iskreno ljubeznijo do kuhanja ter vsega lepega, kar kuhanje prinaša, sledi Hiša Fink jasni viziji in dolgi tradiciji. So gostilna ugodja, udobja in neizmernih okusnih užitkov.

Hiša Fink
Irča vas 13
Novo mesto
+386 41 601 540
Od ponedeljka do sobote od 08.00 do 23.00.

Hišo Fink vodita Tanja in Damjan, ki se svojo kuhinjo globoko priklanjata koreninam – družinskim in podzemeljskim. Njune jedi so povezane z njima ljubimi kraji, prijetnimi spomini ter ljubljenimi ljudmi.

S Tanjo duhajte in okušajte domač vrt in bližnji gozd, zeleno reko Krko in prostrane travnike. Uvodoma se spogledujte s solato 2018 – kvadratni meter vrtička, nadaljujte preprosto in veličastno – s šparglji v tempuri in gomoljčnicami, za glavno jed pa vzemite postrv in kos kruha (postrv kuhana na lešo). Za konec je Tanja zapisala slastno meringo z dišečimi gozdnimi jagodami. Damjan v svojem meniju prav po moško veliko pove že s prvim hodom, saj gre že takoj na začetku v troje: telečji jezik z redkvijo, jelenov tartar s kandirano rdečo papriko in masleno jetrno paštetko s kremo pistacije. Vaše brbončice draži s polnjenim bučnim cvetom s skuto, divjimi zelišči in slanino, na sončno stran Gorjancev pa vas odpelje s pečenim belokranjskim jagnjetom s pastinakom, grahom in meto. Ljubezen je esenca kuhinje Hiše Fink; Damjan za konec postreže Njen tiramisu.

Hiša Fink obljublja rajanje okusov, misli, pogledov in občutkov, senzorično pustolovščino pa dopolnjujejo z več kot 300 skrbno izbranimi vini, ki jih hranijo v kleti. Strežejo tudi zajtrk oziroma malico, odprti pa so od ponedeljka do sobote med 8. in 23. uro.

Kakšna oseba si in s kom se odlično ujemaš: to o tebi pove tvoj najljubši okus sladoleda Kakšna oseba si in s kom se odlično ujemaš: to o tebi pove tvoj najljubši okus sladoleda foto 3 Slovenski gin Monologue med najboljšimi žganimi pijačami sveta shutterstock_699625534 5 odličnih kokajlov, ki so najboljša izbira za letošnje piknike · · · · ·