hood burger
Utrip mesta · lokali

Na Nazorjevi ulici v Ljubljani se je odprl Hood Burger, okrepčevalnica, ki je svojo pot začela leta 2012 v prikolici na Viču. Po štirih letih jih zdaj najdemo tudi v centru mesta, na nekoč eni od najpopularnejših ulic, ki jo želi prav Hood Burger vrniti na pota stare slave.

Hood Burger
Nazorjeva ulica 4
1000 Ljubljana
040/540 411, 041/911 086

Hood Burger se je iz prikolice ‘preselil’ v prostore v centru Ljubljane. Brez skrbi, okrepčevalnica na Viču, kjer je Hood Burger začel pisati svojo zgodbo, ostaja, prav tako ostaja tista v nakupovalnem središču BTC, kjer domujejo od pomladi. Svoj vrata je Hood Burger zdaj odprl še na Nazorjevi ulici (med Slovensko in Miklošičevo), kjer se je nedavno odprla tudi restavracija Atelje (bivši Smrekarjev hram) in kjer je nekoč domoval priljubljeni kino Union.

Zadnje desetletje je vrvež na ulici ugasnil, saj se je večina dogajanja preselila ob nabrežje Ljubljanice, Hood Burger pa želi Nazorjevi živahnost vdahniti nazaj. ”Verjamemo, da si Nazorjeva ulica zasluži več pozornosti. Za nas to predstavlja še toliko večji izziv, saj ji želimo vrniti tisti blišč, ki ga je nekoč že imela,” pravi ekipa Hood Burgerja.

PREBERITE ŠE: Restavracija Atelje: bivši Smrekarjev hram zdaj najmodernejša restavracija v Ljubljani

Hood burgerji so prvič zadišali poleti leta 2012 na stojnici pred Sax pubom na Eipprovi ulici v Trnovem, kmalu pa našli domicil pred nakupovalnim centrom Interspar Vič, sprva v prikolici in nato v recikliranem ladijskem kontejnerju, kar je sprožilo pravi naval ulične prehrane na Ljubljano.

Hood Burger je sploh prva novodobna burger restavracija v Sloveniji, ki širi kulturo burgerjev in dela lasten krompirček. Zdaj to prinaša v sam center prestolnice, kjer bodo dogajanje na 145 kvadratnih metrih površine zabelili s kulturnimi dogodki skozi vse leto. Kljub selitvi v bolj ‘nobel’ prostore Hood Burger ohranja koncept ulične prehrane in vrednote, ki so se jim zavezali od odprtju prve poslovalnice na Viču. Seveda novosti ne izostanejo. Ena izmed novosti so tudi Hood Nuggets ali Hudi nagci, doma pripravljeni in ocvrti mini piščančji fileji v skrivni recepturi, ki so brez glutena in povaljani v riževi moki.

Galerija – okrepčevalnica Hood Burger

Hood BurgerOdpri galerijo

Gastro House 151 Gastro House 151: v kraljestvu kulinaričnih dobrot Zebra gre na Luno Knjigarna-trgovinica Zebra gre na Luno – trgovina s plemenitim namenom Organic Garden Organic Garden: postojanka za vse ljubitelje naravnega in slastnega Street Food Valentin Street Food Valentin: kjer je doma hitra, a zdrava morska hrana · · · ·