Lotus Evora GT: 303 km/h – mala malca

Lotus Evora GT

Ustanovitelj Lotusa - Colin Chapman je vselej svojim inženirjem ponavljal ena in iste besede: “Poenostavite in dodajte lahkotnost”. Prav tega recepta so se pri Lotusu držali pri najnovejšem modelu Lotus Evora GT.

Lotus Evora GT je najnovejša izvedba tega etosa, ki izboljšuje modela Evora 400 in Sport 410. Nova Evora GT uporablja sredinsko nameščen 3,5-litrski Toyota V6, ki ga najdemo tudi v modelih Camry in nekaterih Lexusih, a je motor precej nadgrajen in tako iz sebe lahko iztisne 422 konjev, zmore 430 Nm navora in tako pospeši od 0 – 100 km/h v le 3.8 sekunde.

Vse je podvrženo absolutni športnosti, tako je na površini avtomobila moč najti le panele iz ogljikovih vlaken, vezani aluminijasti monokok in kovana aluminijasta platišča zagotavljajo dodaten prihranek teže. V notranjosti pa najdemo še vedno pravo klasiko – analogno armaturno ploščo, ki ji dela družbo infomatičen sistem na zaslonu. Evora je namreč že pravi starček, saj modelno sega v leto 2010. A je včasih čisto zadosti le evolucija. Se strinjaš?!

This is box title
Lotus Evora je športni avtomobil, ki ga proizvaja britanski proizvajalec avtomobilov Lotus. Avtomobil, ki je bil razvit v okviru projekta Project Eagle, je bil kot Evora predstavljen 22. julija 2008 na Britanskem mednarodnem avtomobilskem salonu. Nekaj kasneje je bil predstavljen Evora S in sicer leta 2010 z 3,5-litrskim V6 napolnjenim motorjem. Na avtomobilskem salonu v Ženevi 2015 pa je bil predstavljen prenovljen in zmogljivejši model Evora 400, ki mu je sledila zmogljivejša različica, Evora GT430, ki je bila predstavljena leta 2017.

Galerija slik: Lotus Evora GT

Dodatne Informacije

Več informacij:
lotus.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Range Rover praznuje 50 let