Swatch BAU: legendarna ura v oblikovnem slogu Bauhaus

Swatch BAU

Vsi smo jo imeli in vsi smo bili v njen dizajn zaljubljeni. Za borih 65 evrov je spet tvoja!

Kolekcija Swatch BAU je ustvarjena za praznovanje 100 obletnice divje vplivnega “inštituta” oziroma akademije Bauhaus. Zbirka Bau Swatch tako zajema 25 ročnih ur, ki se v slogu gibljejo od zakritih, skoraj monotonih modelov do barvnih umetniško navdihnjenih stvaritev. Na razpolago je več velikosti in seveda funkcionalnosti modelov, a vsem je skupen izjemen DNA ur Swatch. Se še spomnite svoje prve Swatch ure?! Vaša naslednja je lahko na vašem zapestju že od 65 evrov dalje.

Bauhaus je združba najbolj avantgardnih in socialističnih umetnikov v vlogi učencev in učiteljev, ki so živeli v sožitju, kampusu na istem mestu in ustvarjali mojstrovine. Vsi so živeli v skupnosti in imeli svoja bivališča in kadarkoli v dnevu je študent potreboval učitelja, mu je bil le-ta dosegljiv. Te skoraj idealistične filozofije ni do danes ponovila še nobena šola. Je dobra predstava umetnosti kot perfektnega sožitja med profesorji in študenti. Šola Bauhaus je pričela delovati le leto po koncu prve svetovne vojne in sicer v letu 1919. Njeno delovanje se je končalo v letu 1933, kar pomeni, da je bila najbolj dejavna ravno med dvema zgodovinsko pomembnima vojnama.

Galerija slik: Swatch BAU

Dodatne Informacije

Več informacij:
swatch.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Seedpod: lebdeč mikro resort za vse, ki želite pobegniti pred “popandemičnim” svetom