fbpx

Louis Vuitton: Nike “Air Force 1” Virgila Abloha na dražbi

Louis Vuitton x Nike

Foto: Louis Vuitton

Te superge so končna zapuščina Virgila Abloha. 200 parov teh čevljev Nike "Air Force 1", ki jih je oblikoval za Louis Vuitton, Sotheby's prodaja na dražbi za dober namen.

20. januarja 2022 se uradno konča obdobje Virgila Abloha v Louis Vuittonu. Modna hiša predstavlja svojo najnovejšo moško kolekcijo pomlad/poletje 2022, ki jo je oblikoval ameriški oblikovalec. Prve slike razkrivajo igrivo, nadrealistično navdahnjeno kolekcijo, ki se ne jemlje preveč resno. Seveda je imel Abloh tudi skriti motiv. “Humor so vrata do človeštva,” je dejal v tvitu Louis Vuittona. Oči njegovih oboževalcev bodo uprte predvsem v superge. Za te se boste lahko potegovali na dražbi pri hiši Sotheby’s.

Dražba označuje prvo izdajo superg v ekskluzivni barvi, ki jo je ustvaril Virgil Abloh v sodelovanju z Louisom Vuittonom in Nikeom za kolekcijo Louis Vuitton pomlad-poletje 2022. Abloh kot umetniški vodja Louis Vuitton Men’s Art je bil že zelo zgodaj vključen v načrtovanje dražbe, pred njegovo tragično smrtjo 28. novembra 2021. Tudi zato se bo slednja izvedla popolnoma v skladu z njegovimi željami.

Zbrana sredstva bodo na razpolago za štipendijski sklad Virgil Abloh TM “Post-Modern” v partnerstvu s skladom Fashion Scholarship Fund podpira izobraževanje akademsko obetavnih študentov črnega, afroameriškega ali afriškega porekla.

Superge bodo na voljo v različnih velikostih od 5 do 18, vsak par pa bo naprodaj skupaj s pilotno torbico Louis Vuitton, tudi iz kolekcije Louis Vuitton pomlad-poletje 2022, ki je bila reinterpretirana iz Maisonovega arhiva v ikonični oranžni barvi. in izdelana iz usnja Taurillon Monogram. Ekskluzivni Louis Vuitton in Nike “Air Force 1” Virgila Abloha in pilotska torbica bosta na ogled v Sotheby’s New York na brezplačni javni razstavi, odprti od 19. januarja do 8. februarja. Ponudbe se odprejo 26. januarja.

Nike x Louis Vuitton: Zadnja zbirka Virgila Abloha

Ustrezno se s tem sodelovanjem bo sklenjen izjemen opus. Ablohovo sodelovanje z Nikejem je že močno spodbudilo njegov vzpon na modni olimpus. Njegovo tragično zadnjo kolekcijo za Louis Vuitton je sodelovanje dvignilo na novo raven. Abloh je zasnoval superge Nike “Air Force 1” v patchwork monograma Louis Vuitton Mini in Damier Azur. Šiv je končan z značilnim surovim govejim usnjem – tako značilnim za to hišo.

Dodatne Informacije

louisvuitton.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!