Maja v kino na filmske pustolovščine

Maja v kinu se boste prepustili filmskim pustolovščinam!

Če je bil v mescu aprilu kino v znamenju stripovskih junakov, boste maja uživali v pustolovščinah in akcijskih filmih. Ljubitelji avantur, boste tako lahko spremljali nadaljevanje filmov Drobižniki ter Ovce in volkovi, spoznali boste tudi GrdeLutke in Pokemona detektiva Pikachuja. Z adrenalinom nabiti filmoljubci si boste lahko ogledali akcijske filme, kot so John Wick in Godzilla. Materiala pa ne bo manjkalo niti za tiste, ki ljubijo (biografske) drame, komedije in srhljivke.

Maj je mesec, ki ga mnogi razumejo kot uverturo v poletje in čas, ko se povsod naokoli veliko dogaja. Tako bo tudi v kinu – četudi je maj v znamenju pustolovščin, si boste lahko ogledali še številne druge fimske žanre, kot so drame, komedije, akcije …

Za mesec maj so kinematorgrafi napovedali kar 15 filmov in zdi se, da nabor ni bil nikoli tako raznovrsten in bogat kot zdaj. Tudi za vas se bo nekaj gotovo našlo, pozorni bodite le na morebitne spremembe predvajanj filmov, zato vam svetujemo, da spremljate tudi spletne strani kin po Sloveniji ali distributerjev, ker verjetno si ne želite zamuditi filma!

Ker je april še v teku, si morate ogledati filme iz tega meseca, ki so aktualni v kinih!

Animirana pustolovščina
Drobižki 2 (Minuscule – Les mandibules du bout du monde, 2018)

V klimatizacijski napravi v majhni tovarni kostanjev v mirni vasici, pokriti s snegom, pikapolonica ponesreči pade v kartonsko škatlo, ki jo pošljejo na Karibe. Njen oče se nemudoma odpravi na rajsko otočje iskat svojega otroka, ko pa tja končno prispe, je pred junakom dvojno poslanstvo: najti mora otroka in rešiti dom svojih novih karibskih prijateljev, ki mu grozi uničenje zaradi gradbišča. Na srečo mu pomaga njegov prijatelj črna mravlja, ki pride z drugega konca sveta, da bi mu stal ob strani.

od 2. maja / Kolosej, Cineplexx

Animirana komična pustolovščina
Ovce in volkovi 2 (Volki i ovtsy. Khod sviney/ Sheep and Wolves: Pig Deal, 2019)

V čarobni deželi leži slikovita vasica, kjer ovce in volkovi živijo mirno in veselo življenje. Nenadoma pa prihod najavita dva nepričakovana gosta – polarna lisica in majhna ovčka, ki s seboj prineseta smrtno nevarnost. Gray, novi vodja združenega plemena, mora zdaj ovce in volkove prepričati, da se lahko z velikimi težavami in resnimi izzivi spopadejo le s skupnim delom, saj je moč v enotnosti! Jim bo uspelo?

od 2. maja / Kolosej

Romantična komedija
Zapelji me, če me moreš (Long Shot, 2019)

Fred Flarsky se odloči, da bo osvojil simpatijo iz otroštva Charlotte Field, ki je danes ena najmočnejših in nedosegljivih žensk na planetu. On je politični novinar, ki ima talent za vse, kar prinaša težave. Ona je najboljša diplomatka v državi s talentom za … vse. Ko se Fred odloči, da se bo ponovno zbližal s srednješolsko simpatijo, jo navduši s humorjem in mladostniškim idealizmom, a žal njegova brezskrbnost uniči njeno kariero pot, ki je tik pred pomembno prelomnico.

od 2. maja / Kolosej, Cineplexx

Biografski kriminalni triler
Čista zloba (Extremely Wicked, Shockingly Evil, and Vile, 2019)

Kriminalna srhljivka, posneta po resničnih dogodkih, vas bo popeljala v svet Tedyja Bundyja, najbolj znanega serijskega morilca na svetu – iz perspektive njegovega dekleta Elizabeth Kloepfer, ki si je vrsto let zatiskalo oči pred resnico, zanikalo vse obtožbe zoper njega in ga na koncu predalo policiji, boste izvedeli podrobnosti sedemletnega razmerja s serijskim morilcem in njegovih številnih strašnih zločinov, o katerih je javno govoril na smrtni postelji.

od 3. maja / Kolosej, Cineplexx

Drama
Ben se vrača (Ben is back, 2018)

19-letni odvisnik Ben se za božič nepričakovano vrne domov. Njegova mama Holly je presrečna, da ponovno vidi sina, a je hkrati zaskrbljena, da ne bo uspel ostati trezen, Benova sestra in očim pa se bojita, da bo Ben v njihovo življenje ponovno vnesel nemir. Mama mu za praznike dovoli ostati doma, a pod pogojem, da bo nadzorovala vsak njegov korak. Ko se družina vrne iz cerkve, naleti na izropano hišo, najhuje pa je, da je izginil tudi njihov ljubljeni pes. To je znak, da je Bena dohitela njegova preteklost, in prišel je čas, da poplača svoje dolgove. Bo mami uspelo zaščititi sina pred samim seboj?

od 9. maja / Kolosej

Romantična drama
Brez dotika (Five Feet Apart, 2019)

Stella oboleva za hudo genetsko boleznijo, ki prizadene pljuča in dihalne poti. Med bivanjem v bolnišnici skuša živeti karseda normalno življenje, ki se močno spremeni, ko spozna Willa. Prijatelja se povežeta, odideta na prvi zmenek in se zaljubita, vendar se drug drugemu ne smeta približati več kot dva metra, saj jima grozi bakterijska okužba, ki je zanju lahko usodna. Stella ugotovi, da svoje življenje živi preveč resno in razdaljo med njima zmanjša. Se bosta drug drugega dotaknila?

od 9. maja / Kolosej, Cineplexx

Animirana pustolovščina
GrdeLutke: Popolno nepopolne (UglyDolls, 2019)

https://www.youtube.com/watch?v=NY76-Ichvj0

Lutke svobodnega duha in nenavadnega videza se soočajo s tem, kaj pomeni biti drugačen in se borijo z željo, da odkrijejo svojo resnično identiteto in vrednote, ki štejejo največ.

od 9. maja / Kolosej, Cineplexx

Akcijski triler
John Wick 3: Parabellum (John Wick: Chapter 3 – Parabellum, 2019)

V prvem delu filma John Wick se je istoimenski junak boril s tolpo, ki mu je ubila psa in odvzela čisto vse. V nadaljevanju se vrne v kriminalno podzemlje, da bi poplačal dolg, ugotovi pa tudi, da je svoje življenje postavil na kocko. Ko končno zaživi mirno življenje v tretjem delu, ga začnejo varuhi zakona loviti zaradi zaradi umora člana mednarodnega združenja atentatorjev. Nagrada za njegovo življenje je 14 milijonov dolarjev in tako postane tarča umora vseh moških in žensk na svetu.

od 16. maja / Kolosej, Cineplexx

Animirana družinska pustolovščina
Pokemon detektiv Pikachu (Pokémon Detective Pikachu, 2019)

V svetu, kjer ljudje zbirajo Pokemone, da jih uporabljajo za borbe, Tim spozna inteligentnega in zabavnega Pikachuja, ki si želi postati zasebni detektiv. Potem, ko fant ugotovi, da lahko z rumenim malčkom normalno komunicirata, se odpravita na pustolovščino, da bi razkrila zapleteno skrivnost, ki bo morda miroljubno sožitje med pokemon junaki in ljudmi ter ogrozila celotno Pokemonovo vesolje.

od 16. maja / Kolosej, Cineplexx

Komedija
Prevarantki (The Hustle, 2019)

Prevarantki je remake komedije Umazana prevaranta iz leta 1988, ko sta svoje tarče med premožnimi damami iskala zapeljivca Steve Martin in Michael Caine. Tokrat bodo vloge zamenjane, saj bosta prevarantki ženski, ki bosta vsaka s svojimi izvirnimi zvijačami skušali opehariti premožne moške. Vsaka na svoj način izvablja denar, ko se po naključju srečata, pa začneta sodelovati, a kmalu postaneta tekmici.

od 16. maja / Kolosej, Cineplexx

Domišljijska pustolovščina
Aladin (Aladdin, 2019)

Zgodbo o Aladinu in čarobni svetilki gotovo poznate vsi in tokrat jo boste gledali še v filmski izdaji – dobrosrčni revni arabski mladenič in pohlepni Veliki vezir se odpravita iskati magično lampo, ki lahko spremeni vsako željo v resničnost. S pomočjo lampe mladenič spozna, kako je živeti razkošno, a se njegovo nove življenje hitro spremeni v nočno moro.

od 23. maja / Kolosej, Cineplexx

Grozljivka
Brightburn (Brightburn, 2019)

Po težavni borbi z neplodnostjo se Torijine sanje o materinstvu končno uresničijo po prihodu skrivnostnega dečka. Brandon uteleša vse, kar si Tori in njen mož Kyle od nekdaj želita – je pameten, nadarjen, vedoželjen in rad odkriva svet, vendar se z vstopom v puberteto v fantu prebuja temna stran. Iz čudežnega otroka se Brendon spremeni v zlobneža, ki tudi svoje starše spravi v življenjsko nevarnost.

od 23. maja / Kolosej, Cineplexx

Akcijski film
Godzila II: Kralj pošasti (Godzila II: King of the Monsters, 2019)

Starodavne pošasti, za katere so mnogi mislili, da so samo miti, so se ponovno prebudile in si prizadevajo za prevlado nad človeštvom. Kriptozoološka agencija Monarch se začne soočati z množico uničujočih pošasti, vključno z mogočnim Godzilo, ki se spopade s svojimi nasprotniki. Je soobstoj pošasti in ljudi sploh možen?

od 30. maja / Kolosej, Cineplexx

Srhljivka
Pri mami (Ma, 2019)

Sue Ann je gospa, ki živi sama v majhnem mestu Ohio in se drži bolj zase. Nekega dne jo nova mladoletna najstnica v mestu Maggie prosi, če bi zanjo in njene prijatelje kupa alkohol. Gospa jim ustreže in celo ponudi možnost, da žurajo pri njej doma v kleti, vendar pod pogojem, da je eden od najstnikov trezen, ne smejo preklinjati, nikoli ne smejo iz kleti po stopnicah v stanovanje in klicati jo morajo mama. Njena gostoljubnost se hitro spremeni v obsedenost, najbolj zabaven prostor v mestu pa v nočno moro.

od 30. maja / Kolosej, Cineplexx

Biografska drama
Rocketman (Rocketman, 2019)

Biografska zgodba o angleškem glasbeniku Eltonu Johnu bo zajela njegove začetke in prikazovala karierno pot do svetovno znanega zvezdnika, ki je skupaj ustvarjal in sodeloval s priznanim tekstopiscem, pesnikom in pevcem Berniejem Taupinom. Skupaj sta sodelovala pri več kot tridesetih albumih, Taupin pa je zanj napisal večino pesmi. V tem filmu boste spoznali neolepšano rock ‘n’ roll glasbeno fantazijo.

od 30. maja / Kolosej, Cineplexx

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Vrača se Harry Potter, tokrat v obliki serije: čarovnijo bo na male ekrane poskusil vrniti HBO