Maserati Ghibli Hybrid: prvi elektrificiran Maserati v 105-letni zgodovini “trizobe” znamke

Maserati Ghibli Hybrid
Zadnjič posodobljeno: :

Maserati je prvič v svoji 105-letni zgodovini predstavil elektrificiran model avtomobila. To je Maserati Ghibli Hybrid!

Maserati Ghibli Hybrid temelji na limuzini Ghibli, edinstven blagi hibridni sistem pa s pomočjo 48-voltne električne sheme pomaga dvolitrskemu turbobencinskemu štirivaljniku. Dodatno na pomoč priskoči še električni turbopolnilnik, ki zagotavlja samozavestno pospeševanje! Hibridnega Ghiblija tako žene 330 KM in 450 Nm navora, kar je dovolj, da ta od 0 do 100 km/h pospeši v 5,7 sekunde in se ustavi pri 255 km/h.

Ob novem pogonu so nekoliko posodobili videz, kjer so Ghibliju nadeli novo sprednjo masko in pa “kozmetične” dodatke v modri barvi. V notranjosti je Maseratijev multimedijskih sistem, večji zaslon na dotik, prek katerega bo voznik lahko spremljal dogajanje pod pokrovom, in pa “olepšani” merilniki. Ghibli Hybrid bo prav tako prvovrstna platforma za sistem Maserati Connect, ki bo “prek zraka” posodobljal avtomobil in podatke o zmogljivosti.

Maserati Ghibli Hybrid
Maserati Ghibli Hybrid
Maserati Ghibli Hybrid
Maserati Ghibli Hybrid

Pri trizobi italijanski znamki še trdijo, da novi hibrid zmanjšuje emisije za 25 odstotkov v primerjavi z bencinskimi avtomobili.

Cena naj bi bila vsaj 64 tisoč evrov za osnovni model, proizvodnjo pa naj bi zagnali septembra, kar pomeni, da bi lahko bili prvi primerki v salonih že oktobra letos.

Galerija: Maserati Ghibli Hybrid

Dodatne Informacije

Več informacij:
maserati.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Polydrops P17A: na tržišče prihaja prikolica, namenjena električnim vozilom