Mečemo denar stran: 5+ kozmetičnih izdelkov, ki jih resnično NE RABIMO

Povprečna ženska dnevno uporabi 16 kozmetičnih izdelkov, so pred leti ugotovili v raziskavi, ki jo je opravila ameriška kozmetična trgovina SkinStore. Vprašanje je, zakaj sploh kupujemo ostale pripomočke, če jih le kopičimo v kozmetični torbici, redko pa uporabimo?

Izbor kozmetičnih izdelkov v trgovinah je tako raznolik, da smo postali nesposobni za ločevanje zrn od plevel. Mamljive embalaže in sanjske reklame nas kar vabijo k nakupu, zato se vedno znova težko upremo skušnjavi in domov s seboj prinesemo izdelke, ki resnično nimajo uporabne vrednosti.

Ker niso vsi kozmetični izdelki enako uporabni in vam želimo pomagati pri varčevanju, smo našli 5+ nekoristnih kozmetičnih izdelkov, na katere mečemo denar stran, in bi bilo bolje, da jih nehamo kupovati.

5+ kozmetičnih izdelkov, ki jih resnično NE RABIMO:

1. Sončna krema z zaščitnim faktorjem 50

Zdi se, da krema z večjim zaščitnim faktorjem bolje ščiti kožo, a nam le da občutek, da lahko dlje časa preživimo na soncu, kot je potrebno. Dermatologi pravijo, da je priporočljivo, da izberete sončno kremo z zaščitnim faktorjem med 15 in 30.

2. Nočne kreme

Nočne kreme niso popolnoma neuporabe, saj vsebujejo komponente, ki ne delujejo v dnevnem času zaradi sončnih žarkov, a kljub temu dermatologi pravijo, da so cene posebnih nočnih krem popolnoma neupravičene, prav tako pa jih ne potrebujete, če pravilno skrbite za svojo kožo tekom dne.

Morda je bolje, da kupite dober čistilni gel kot maske za ogrce.
Morda je bolje, da kupite dober čistilni gel kot maske za ogrce.

3. Maske in kreme za ogrce

Ogrci se kopičijo zaradi bakterij in maščobe na koži. Maske in kreme za ogrce odstranijo le površinsko umazanijo, pa tudi poškodujejo zaščitni sloj na koži, pravijo dermatologi. Po njihovem mnenju je bolje, da kupite dober čistilni gel.

4. Ženske kreme za britje

Pene in geli zmehčajo dlake navlažijo kožo, zato da je britje gladkejše. Vsebina ženskih in moških izdelkov je skoraj identična ‒ razlika je v vonju, embalaži in ceni. Če vam vonj ni pomemben, uporabljajte moške pene in gele. Sicer pa gel za prhanje ali balzam za lase učinkujeta enako dobro.

5. Krema za vrat

Koža na vratu je tanka in občutljiva, zato potrebuje redno vlaženje. A to ne pomeni, da morate kupovati posebne kreme za vrat. Dnevna krema, ki jo uporabljate, bo imela isti učinek, zagotavljajo dermatologi.

Dnevna krema, ki jo uporabljate, lahko tudi poskrbi dobro za vaš vrat.
Dnevna krema, ki jo uporabljate, lahko tudi poskrbi dobro za vaš vrat.

6. Mat robčki za mastno kožo

Mat robčki, ki vpijajo mastno kožo, so lahko resnično učinkoviti, a po mnenju dermatologov boste isti učinek deosegli z navadnimi robčki.

7. Nadlak

Trajnost laka za nohte je odvisna od samega laka, kar pomeni, da podlak in nadlak nimata tako pomembne vloge, kot se morda zdi. Ne morete pričakovati, da boste dosegli isti učinek kot kozmetičarka v salonu ‒ ti trdijo, da je bolje, da kupite kakovosten lak, ki bo pač dalj časa zdržal.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Spletna trgovina dm: enostavna nakupovalna izkušnja na dm.si je le klik stran